• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Інформаційне повідомлення від МПЕУ
    Опубликовано: 2006-04-14 12:11:00

    Доба простою запорізького-3 коштує майже 2 мільйони гривен

    Триває практика диспетчерських обмежень генерації електроенергії на українських атомних станціях. Так, з 9 квітня вже шосту добу відключено від енергомережі та виведено в резерв блок №3 Запорізької АЕС. Реакторну установку переведено у режим "холодної  зупинки».

    «Повне зупинення енергоблоку потужністю 1000 МВт – дуже серйозний крок для компанії «Енергоатом». Адже кожна доба такого простою - це більше двох десятків мільйонів невироблених кіловат-годин електроенергії. Або майже два мільйони гривень!  Торік через диспетчерські обмеження АЕС недовиробили понад 7,5  млрд. кВтгод. Це дорівнює річному обсягу електроенергії, котрий генерує один атомний блок потужністю 1000 МВт», - сказав директор з виробництва НАЕК «Енергоатом» Іван Фольтов.

    З 9 квітня ц.р. ДП «Енергоринок»  введено диспетчерський графік для НАЕК «Енергоатом»  9700 МВт. «З урахуванням трьох атомних блоків, які нині перебувають у планових ремонтах, Компанія мала зменшити потужність працюючих блоків ще на 1000 МВт. Аби не змінювати потужність декількох атомних блоків, що дуже негативно впливає на обладнання та системи, й було вирішено повністю зупинити один з енергоблоків – запорізький-3», -  зауважив І. Фольтов.

    Проблема диспетчерських обмежень є надзвичайно серйозною для атомників. Проте їх зменшенню, підкреслив І. Фольтов, сприятиме введення в експлуатацію Ташлицької ГАЕС  у складі Южно-Українського енергокомплексу.

    Міністерство палива та енергетики  України







    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.