• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У березні банки видали кредитів під держгарантії на майже 4 млрд грн
    Опубликовано: 2024-04-26 18:24:30

    У межах підтримки мікро, малого та середнього бізнесу в Україні з початку використання інструменту державних гарантій на портфельній основі з грудня 2020 року видано 35 069 кредитів на загальну суму 111,8 мільярда гривень. Про це свідчать дані Міністерства фінансів України.

    При цьому у березні укладено 1 037 кредитних договорів на суму понад 3,9 мільярда гривень із часткою зобов’язань, гарантованих державою за основним боргом, в обсязі 2,1 мільярда гривень. Для порівняння, у березні 2022 року було укладено 328 кредитних договорів на суму 941 мільйон гривень. Таким чином, за два роки обсяги виданих під держгарантії кредитів зросли майже на чверть.

    Зазначається, що станом на 1 квітня 29 банків-кредиторів обслуговують 18 001 кредит на суму 63,8 мільярда гривень. Зобов’язання за основним боргом, що частково забезпечений державними гарантіями на портфельній основі, становили 28,9 мільярда гривень. Це близько 66% від загального ліміту наданих гарантій.

    За кількістю кредитів, які наразі обслуговуються на портфельній основі, традиційно лідирує ПриватБанк – 11747 кредитів на загальну суму 19,4 мільярда гривень, що становить 55% від ліміту таких гарантій, наданих цьому банку.

    Другим за кількістю таких кредитів залишається Ощадбанк – на нього припадає 2998 кредитів на загальну суму 11,6 мільярда гривень (відповідно, 89% від ліміту).

    Щодо розподілу за регіонами, то найбільший обсяг кредитів обслуговується у Києві (2 021 кредит на 7,2 мільярда гривень), далі в лідерах Дніпропетровська, Львівська та Київська області. Водночас найменший обсяг кредитів обслуговується в Луганській, Донецькій та Херсонській областях.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.