• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Депутати дали зелене світло розмитненню авто в Дії: що зміниться
    Опубликовано: 2024-04-25 15:57:06

    Верховна Рада на засіданні 24 квітня підтримала у першому читанні проєкт закону № 10380, який значно зменшує людський фактор у процесі розмитнення вживаних легкових авто й переносить цей процес у застосунок “Дія”.

    Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

    За його словами відповідний документ підтримали 269 народних обранців.

    Наразі на процедуру визначення митної вартості впливає людський фактор. Багато в чому вартість залежить безпосередньо від митного інспектора. Тож за відсутності чітких критеріїв є можливості для зловживання як з боку посадових осіб митниці, так і з боку декларантів, які часто вносять меншу вартість машини, щоб зменшити митний платіж, тобто фактично зменшують надходження до бюджету.

    Як пояснив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров,  законопроєкт № 10380 прибирає з процесу оцінки автомобіля людський фактор.

    "Загалом, весь процес розмитнення буде онлайн. Дія допоможе заповнювати митну декларацію, підтягнувши інфо про автівку за VIN-кодом", - зауважив Федоров.

    За його словами, розмитнення авто в "Дії" може бути показовим кейсом того, як змінюється митниця, коли немає людського фактора.

    Після ухвалення законопроєкту Міністерство цифрової трансформації на основі інформації від митниці створить Базу даних митних вартостей. Там буде митна вартість нових легкових автомобілів, які ввозили в Україну після 2007 року, із деталями: марка, модель, тип і обʼєм двигуна, рік випуску.

    Це дозволить виключити людський фактор та автоматично розрахувати чесну вартість розмитнення.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.