• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • На Хмельницьку АЕС завезли перші партії ядерного палива з США
    Опубликовано: 2024-03-11 10:07:20

    Перші партії американського ядерного палива від компанії Westinghouse доставлено на Хмельницьку атомну електростанцію (ХАЕС) для використання в двох енергоблоках з реакторами типу ВВЕР-1000.

    Про це повідомили у "Енергоатомі".

    Планується, що нове паливо буде завантажено в реактори Хмельницької АЕС у ході запланованих ремонтних робіт цього року.

    Згідно з повідомленням, до цього часу обидва блоки ХАЕС використовували російське ядерне паливо, придбане до початку повномасштабної війни. Однак, після 24 лютого 2022 року, НАЕК "Енергоатом" призупинив будь-яку співпрацю з Росією.

    В рамках переходу на американське паливо, компанія "Енергоатом" провела необхідні технічні роботи і придбала спеціалізоване обладнання, аби забезпечити роботу всіх українських атомних енергоблоків з реакторами ВВЕР-1000 та ВВЕР-440 на паливі від Westinghouse.

    Зазначається, що скоро такі оновлення дозволять усім атомним електростанціям України перейти на використання палива від американського виробника.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.