• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • «Чернігівобленерго» оштрафовано за зловживання
    Опубликовано: 2006-04-05 11:08:00

    Антимонопольний комітет України встановив зловживання ВАТ «Чернігівобленерго» монопольним становищем на ринку послуг з передачі електроенергії. Порушника оштрафовано на 10 тис. грн.

    У ході виїзного засідання у Чернігові Комітет визнав факт неправомірної відмови фірмі “ТехНова” в укладенні договору на передачу енергії мережами обленерго.

    Свої дії монополіст мотивував тим, що фірма начебто зобов’язана продавати вироблену електроенергію оптовому ринку, хоча згідно ліцензії вона може це робити, оминаючи його. Як наслідок, підприємство було змушене відмовитися від постачання електроенергії власного виробництва на об’єкти водоканалу.

    Такі дії обленерго Комітет визнав неправомірними та застосував передбачені законодавством санкції.

    «Левову частку собівартості послуг водоканалів складають витрати на електроенергію. Ось чому важливо, щоб такі підприємства як “Чернігівводоканал” мали альтернативу щодо вибору продавця енергії. Адже можливість вибору більш вигідного енергопостачальника дасть змогу не допустити збільшення витрат і підвищення тарифів», - прокоментував ситуацію Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв.

    У свою чергу, ВАТ “Чернігівобленерго” факт вчинення порушення визнало.

    Прес-служба Антимонопольного комітету України









    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.