• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • 28 лютого у Європейській Комісії відбудеться презентація електроенергетичного сектора України
    Опубликовано: 2006-02-27 12:48:00

    Міністерство палива та енергетики України за підтримки Європейської Комісії готує презентацію електроенергетичного сектора, яка відбудеться 28 лютого в Брюселі.

    У презентації планується участь Комісара ЄС з питань енергетики А. Пібалгса, європарламентарів, представників Європейської комісії, а також керівництва асоціацій та об‘єднань європейських енергетичних компаній, зокрема, UCTE, EURELECTRIC, FORATOM, найбільших виробників та споживачів електричної енергії, енерготрейдерів, міжнародних фінансових установ.

    Метою презентації є надання всебічної інформації щодо стану та перспектив розвитку українського електроенергетичного сектора України у контексті намірів та перспектив його інтеграції до електричних мереж та ринків об‘єднаної Європи.

    Буде представлено погляд на ці процеси керівників органів державного управління, органів регулювання, а також українських енергетичних компаній. Значну увагу планується приділити стану та перспективам розвитку ядерної галузі з акцентом на вимоги до ядерної безпеки.

    У рамках діалогу високого рівня Україна-ЄС з питань енергетики, започаткованого минулого року, планується проведення чергової зустрічі Міністра палива та енергетики України І. Плачкова та Комісара ЄС з питань енергетики А. Пібалгса.

    Під час зустрічі розглядатимуться питання імплементації Меморандуму між Україною та ЄС щодо співробітництва в енергетичній галузі, підписаного під час минулорічного самміту Україна-ЄС, перспектив набуття членства України в Енергетичному Співтоваристві, інші актуальні питання дво- та багатостороннього співробітництва, включаючи питання енергетичної безпеки.

    Міністр палива та енергетики України І. Плачков наголосив на актуальності та нагальності даного заходу. Оскільки за останній рік енергоринок України стрімко розвивався, переглянуто принципи роботи компаній, розширено ринки збуту електроенергії, удосконалено систему державного управління в галузі.

    Наразі для України важливими залишаються питання залучення інвестицій для розвитку атомних та гідроелектростанцій, будівництва магістральних електромереж. „Презентація електроенергетичного сектора України дасть можливість світовій громадськості оцінити енергетичний потенціал нашої країни та визначити орієнтири співпраці на майбутнє”, - зазначив І. Плачков.

    Міністерство палива та енергетики України










    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.