• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • «Газ України» атакує боржників
    Опубликовано: 2006-02-22 14:43:00

    ДК «Газ України» реалізує доручення Кабінету Міністрів України, Мінпаливенерго України та Національної компанії з питань економного та раціонального газоспоживання, забезпечення повної оплати вартості спожитого природного газу. «Газ України» надала в установленому порядку доручення газовим  господарствам та газотранспортним організаціям припинити постачання природного газу 81 підприємству комунальної теплоенергетики, що порушили взяті на себе договірні зобов’язання й не забезпечили розрахунків за спожитий у 2006 р. природний газ.

    Рівень оплати за спожитий енергоносій у п. р. 15 таких підприємств ТКЕ не перевищує 15%, а решти взагалі дорівнює нулю. Серед підприємств ТКЕ, яким не виділено обсяги природного газу на третю декаду лютого – Козятинтеплокомуненерго, ТОВ Вінницька підшипникова компанія, ВАТ Завод Дніпропрес, КП «Теплотранс» (Дніпропетровська обл.), комунальне підприємство Дніпрорудненські теплові мережі (Запорізька обл.), Мелітопольське комунальне підприємство «Житло сервіс-авіа», КПП Теплокомунсервіс (Київська обл.), Криворізький ГЗКОР, КП Наше місто (Львівська обл.), Кременчуцьке комунальне підприємство Теплоенерго, КП «Лебединтеплоенерго» (Сумська обл.), КП «Теплосервіс» (Сумська обл.), ТОВ «Путивльтеплоенерго», ВАТ Пальмірський  цукровий завод (Черкаська обл.) та низка інших підприємств, що виробляють тепло.

    Відповідне доручення було надано також газовим господарствам Києва щодо обмеження газопостачання столичних енергетичних компаній (АЕК «Київенерго» та ЗАТ ЕК «Укр-Кан-Пауер» (Дарницька ТЕЦ) до рівня оплати ними вартості спожитого енергоносія.

    ДК «Газ України» наголошує, що газопостачання підприємствам-боржникам буде відновлено після здійснення ними, відповідно до договірних зобов’язань, розрахунків за спожитий у п. р. природний газ.

    З початку 2006 року загальний борг підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий природний газ перевищив 400 млн. грн.

    На виконання відповідних урядових рішень та доручень Мінпаливенерго України ДК «Газ України» буде й надалі застосовувати практику обмеження та призупинення газопостачання щодо найбільших боржників за спожитий газ.                      

    Довідка: Згідно з встановленим Кабінетом Міністрів України порядком забезпечення галузей національної економіки та населення природним газом, постачання цього енергоносія усім категоріям споживачів здійснюється лише за умови його 100-відсоткової оплати. 

     
    Прес-служба ДК «Газ України»



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.