• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ДП «Газ-тепло» має перший результат реалізації масштабного проекту з енергозбереження «Рідний дім»
    Опубликовано: 2006-01-24 14:04:00

    Перший результат реалізації прооекту “Рідний дім” отримано відразу після заміни мешканцеві села Гребінки, що на Київщині, старого опалювального котла на новий. Абонент, який взяв участь у започаткованому ДП «Газ-тепло» із січня 2006 року енергозберігаючому проекті, споживав у грудні минулого року за одну добу 23 куб. м природного газу (за місяць - 700 куб. м), а після встановлення нового котла, за 4 дні січня нинішнього року, навіть незважаючи на значне похолодання, – загалом всього 15 куб. м! Завдяки новому обладнанню його родина отримала не лише відчутний економічний ефект від здешевлення тепла в оселі, а ще й гарячу воду.

    Це – лише початок втілення масштабного проекту з енергозбереження «Рідний дім», що здійснюється в рамках виконання затвердженої НАК „Нафтогаз України” програми з впровадження енергозберігаючих технологій відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2005 р. №577-р „Про заходи щодо енергозабезпечення споживачів”.

    Проект передбачає заміну старих енергоємних котлів, що при надмірному споживанні газу дають мало тепла, на нові, коефіцієнт корисної дії яких у кілька разів вищий, а також опалювальних радіаторів, приладів обліку, вікон тощо. Повний комплекс заходів прогнозує скорочення обсягів споживання природного газу в побутовому секторі у декілька разів та направлення його на промислові підприємства.

    Сьогодні в Україні заміни потребують щонайменше 750 тисяч індивідуальних систем опалення, коефіцієнт корисної дії яких не перевищує 50%. У 2006 році, на першому етапі впровадження проекту «Рідний дім», ДП «Газ-тепло» планує замінити 200 тисяч котлів, які вже не просто відпрацювали свій строк, а й технічно поступаються запропонованим сучасним ринком новим моделям.

    Пересічні споживачі відчують перевагу нових котлів насамперед завдяки суттєвій, майже в 2 рази, економії спожитого газу, а значить, і коштів, сплачених за нього.

    Щоб допомогти людям, які сьогодні  не можуть самотужки замінити старі неефективні котли на нові через брак власних коштів, ДП «Газ-тепло» запропонувало досить просту та ефективну схему, яка є найприйнятнішою навіть для самих малозабезпечених верств населення. Вона передбачає надання споживачеві безвідсоткового довгострокового кредиту на 5 років, який погашатиметься за рахунок зменшення плати за спожитий природний газ. Скорочене вдвічі споживання «блакитного палива» дозволить безболісно повернути отриманий кредит. В результаті виграють усі, оскільки люди зекономлять гроші, а держава - дорогий газ.

    Незважаючи на чималі фінансові витрати, яких сьогодні вимагає впровадження цієї масштабної комплексної програми, генеральний директор ДП „Газ-тепло” Дмитро Бублик переконаний, що вони виправдані та сповна повернуться в майбутньому, адже економія за п’ять років налічуватиме не один мільярд кубометрів газу.

    Сьогодні ДП „Газ-тепло” запрошує до співучасті у реалізації проекту «Рідний дім» підприємства ТКЕ, обласні підприємства з газопостачання та газифікації, органи місцевого самоврядування.

    Прес-центр ДП „Газ-тепло”









    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.