• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна та Росія врегулювали відносини у газовій сфері
    Опубликовано: 2006-01-10 11:28:00

    Учора в Росії за участю Міністра палива та енергетики України Івана Плачкова відбулися переговори НАК „Нафтогаз України” та ВАТ „Газпром”.

    Переговори пройшли у конструктивній атмосфері. Сторони дійшли порозуміння та досягли компромісу з усіх проблемних питань.

    За результатами переговорів підписано угоду про врегулювання відносин у газовій сфері. Крім основних учасників, Угоду підписали також представники    компанії   „РосУкрЕнерго”, яка є дочірньою  структурою  ВАТ „Газпром”.

    Угодою передбачено перехід на європейські принципи взаєморозрахунків між НАК „Нафтогаз України” та ВАТ Газпром”. За послуги з транзиту російського природного газу ВАТ „Газпром” платитиме НАК „Нафтогаз України” грошовими коштами.

    Слід наголосити, що обсяги природного газу, про які досягнуто домовленість з Туркменістаном у грудні минулого року, надходитимуть в Україну за окремим контрактом з НАК „Нафтогаз України”.

    Тариф за транзит газу територією України підвищено до 1,6 дол. США за 1000 куб. м. на кожні 100 км.

    Домовлено, що до 01.01.2011 року ціна газу компанії „РосУкрЕнерго” становитиме для України 95 дол. США за 1000 куб. м. При цьому, компанія „РосУкрЕнерго” формуватиме цю ціну за рахунок отриманого від  ВАТ „Газпром” російського газу, а також газу туркменського, узбецького та казахстанського походження.

    Таким чином, баланс газу України на 2006 рік забезпечуватиметься за рахунок надходження газу власного видобутку, газу туркменського походження за контрактом „Туркменнафтогаз” та НАК „Нафтогаз України”, а також газу, який постачатиметься в Україну компанією „РосУкрЕнерго” та реалізовуватиметься у січні 2006 року НАК „Нафтогаз України”, а починаючи з лютого, - спільним підприємством, спеціально створеним цими господарськими суб’єктами на паритетних принципах.

    Досягнутою домовленістю знято будь-які питання щодо звинувачень України у несанкціонованому відборі російського газу.

    Міністерство палива та енергетики  України












    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.