• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • На ринку нафтопродуктів знову можлива криза – Юрій Бойко
    Опубликовано: 2005-11-16 11:29:00
    "Зростання імпорту нафти – це дуже небезпечна тенденція. І те, що в нас зараз зупинені два НПЗ, теж небезпечно. Якщо зупинити ще один завод (Лисичанський чи Кременчуцький), то станеться криза, подібна до тієї, яка була навесні", – сказав 15 листопада голова Республіканської партії України в ефірі Першого національного телеканалу.
     
    Голова РПУ також відзначив зменшення обсягів транзиту нафти. "В нас на 10% впав транзит нафти, це дуже велика цифра. Це сталося внаслідок непрофесійних дій керівництва "Укртранснафти". За це повинен хтось відповідати", – підкреслив Юрій Бойко.
     
    Ще одним кризовим фактором, на думку лідера РПУ, стали адміністративні дії уряду Тимошенко, внаслідок яких світові компанії, які працювали на цьому ринку, і з якими не можна розмовляти тільки з позиції сили, почали зменшувати обсяги переробки.
     
    Водночас Юрій Бойко зазначив, що якщо вірити керівникові ОПЕК, то незабаром можливе падіння цін на нафту в світовому масштабі до 40 доларів за барель. "Якщо це справді відбудеться, то в нас буде спокійна ситуація. Якщо цього не буде, то нам треба очікувати ще більшого зростання імпорту, а державі потрібно закуповувати нафту на Кременчуцький НПЗ, як це було колись, і проводити товарні інтервенції для того, щоб все було спокійно на ринку нафтопродуктів".
     
    Також Юрій Бойко прокоментував дії нинішнього керівництва "Нафтогазу України". "Оцінювати дії "Нафтогазу України" можна після закінчення опалювального сезону. Попередні підсумки такі: було дуже багато декларацій, а ті кредити, які пішли на наповнення бюджету для уряду Тимошенко, поставили компанію в досить складну ситуацію. Цей рік – це продовження минулого року, коли працювали старі контракти і все відбувалося по накатаній схемі. А ось наступний рік покаже результати роботи вже нового керівництва", – вважає лідер республіканців.
     
    Прес-служба Республіканської партії України


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.