• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • До програми компенсації купівлі вітчизняної техніки вже долучились перші банки
    Опубликовано: 2024-10-24 15:43:02

    Міністерство економіки підписало перші меморандуми з банками за програмою часткової компенсації вартості техніки та обладнання українського виробництва. Першими партнерами стали Sky Bank і Банк Восток.

    Про це повідомила пресслужба відомства.

    Як зазначила міністерка економіки Юлія Свириденко, це означає, що вже зовсім скоро покупці української техніки та обладнання зможуть подавати заявки на компенсацію через ці фінустанови.

    "До кінця тижня очікуємо на підписання меморандумів ще з кількома банками. Закликаю банківські установи більш активно долучатися до програми. Ця програма — можливість спільно підтримати наших виробників й дати стимул до купівлі їхньої продукції", - додала очільниця Мінекономіки.

    Згідно з повідомленням Мінекономіки, через уповноважені банки відбувається виплата компенсації за придбану техніку. Ось як це працює:

    банки приймають заявки від покупців, перевіряють документи, що підтверджують покупку;
    передають списки заявників до Мінекономіки для перевірки;
    відкривають рахунки, на які Мінекономіки перераховує кошти;
    перераховують компенсації на рахунки покупців.

    Нагадаємо, до першого переліку техніки та обладнання вітчизняного виробництва, покупцям яких держава повертатиме 15%, увійшла продукція 9 українських виробників. Це автобуси, вантажівки, ліфти, різноманітне обладнання. Далі перелік поповнюватиметься. 

    Рішення про запуск нової програми підтримки виробників програми компенсацій Кабінет міністрів ухвалив 24 вересня 2024 року. Покупці можуть отримати 15% компенсації (без урахування ПДВ) за придбання енергетичного, колісного, будівельного та спеціального обладнання. Програма стимулює збільшення внутрішнього попиту на товари українського виробництва.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.