• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Брак працівників вперше став головною перешкодою для ведення бізнесу – опитування
    Опубликовано: 2024-10-21 15:06:23

    Індекс відновлення ділової активності (ІВДА) зріс до 0,12, що є покращенням порівняно із серпнем (0,08), коли було зафіксовано найнижчий показник за рік. Проте, за вересень 2024 року нестача працівників вперше стала ключовою перешкодою для ведення бізнесу в Україні, перевершивши попередні проблеми, пов'язані з інфраструктурою та цінами.

    Про це свідчать результати щомісячного опитування, проведеного Інститутом економічних досліджень (ІЕД) серед 473 українських промислових підприємств.

    Зростання ІВДА спостерігалося серед усіх підприємств, незалежно від їхнього розміру. Однак мікропідприємства залишаються у найгіршій ситуації, демонструючи від’ємні результати.

    Позитивна динаміка спостерігається за декількома показниками:

    Частка підприємств, які покращили свою ділову активність порівняно з попереднім роком, зросла з 28,3% до 30%.
    Частка підприємств із погіршенням ділової активності скоротилася з 20,6% до 18%.
    Середній портфель замовлень зріс до 7,9 місяця, що є найвищим показником за весь період опитування. Це відбулося переважно за рахунок збільшення кількості довгострокових замовлень, що охоплюють рік і більше (22% опитаних у вересні, порівняно з 5-7% у березні).

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.