• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Бізнес прогнозує підвищення ділової активності на тлі помірного зростання інфляції та курсу валют – опитування НБУ
    Опубликовано: 2024-10-21 18:07:19

    У ІІІ кварталі 2024 року бізнес дещо поліпшив оцінки своєї ділової активності в наступні 12 місяців та зберіг позитивні прогнози щодо залучення інвестицій. Індекс ділових очікувань підприємств (ІДО) становив 100,6% проти 99,5% у ІІ кварталі 2024 року.

    Про це свідчать результати опитування керівників компаній у ІІІ кварталі 2024 року, проведеного Нацбанком України.

    Повідомляється, що натомість бізнес очікує помірного зростання інфляції та обмінного курсу.

    Учасники опитування поліпшили позитивні оцінки щодо загальних обсягів реалізації продукції, інвестиційних витрат на обладнання та інвентар, а також пом’якшили негативні оцінки щодо інвестиційних видатків на проведення будівельних робіт. Водночас респонденти погіршили оцінки щодо майбутнього фінансово-економічного стану підприємств та кількості працівників.

    Домінуючим чинником, що впливає на спроможність підприємств нарощувати обсяги виробництва, попри певне послаблення, залишаються воєнні дії та їх наслідки. Також відчутно посилився вплив таких чинників, як податкові зміни, курс гривні до іноземних валют, а також витрати на виробництво.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.