• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У МінАПК планують вирішити проблему дефіциту баз для зберігання продукції
    Опубликовано: 2016-10-25 15:00:00

    Будівництво додаткових сховищ для зберігання овочів і фруктів є одним із пріоритетних завдань Міністерства аграрної політики та продовольства України на найближчі 2-3 роки. Про це повідомив  на своїй сторінці у Фейсбук міністр агрополітики Тарас Кутовий.

    Міністерство аграрної політики та продовольства планує розширити ресурс сховищ  протягом найближчих двох-трьох років. Зокрема, овочесховищ ‒ на  401,4 тис. тонн, фруктосховищ ‒ на 124,4 тис. тонн, картоплесховищ ‒ на 65,6 тис. тонн.

    «Ми маємо дефіцит баз для зберігання продукції, щоб мати час на диверсифікацію переробки. Тож у плані – розширити ресурс сховищ за найближчі два-три роки. Працюємо над залученням необхідних для цього інвестицій».

    Тарас Кутовий підкреслив, що серед інновацій, плани по яких концентрує команда Мінагрополітики, це питання стоїть одним із найперших, тому що зараз фермерів стримує, зокрема, відсутність інфраструктури зберігання.

    «Наприклад, яблука. В Україні виробляють дуже багато яблук, але їх доводиться переробляти на соки та концентрати, бо ніде тримати великий урожай, який міг би задовольнити внутрішні потреби. Потім на полицях супермаркетів ми бачимо смачні і гарні яблука. Але не українські», ‒ написав Тарас Кутовий.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.