• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Катерина Ющенко ознайомилася з роботою медичних закладів Чикаго
    Опубликовано: 2005-10-10 11:09:00
    Під час свого перебування у Чикаго пані Катерина Ющенко відвідала низку медичних закладів міста та округу. У одній з найбільших лікарень Чикаго – медичному центрі  Університету «Rush» – вона ознайомилася з роботою відділення для недоношених дітей.
     
    Пані Катерина побувала також у чиказькій лікарні «Шрайнерс Хоспітал фор Чілдрен» (the Schreiners’ Hospital for Children), де лікуються діти з важкою ортопедичною та невралгічною патологією, і  клініці «Роналд МакДоналд Чілдренс Хоспітал» (Ronald MacDonald Chilren’s Hospital). З американського боку координатором зустрічей виступила Мелоді Хью,  яка  є засновницею благодійної організації «Мости через Атлантику».
     
    Пані Катерина спілкувалася з лікарями і керівниками цих медичних закладів щодо співпраці з українськими лікарнями у рамках програми «ВІд лікарні до лікарні» Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000». Було домовлено, що американські фахівці нададуть стандарти лікування тих дитячих хвороб, які особливо важко піддаються лікуванню, наприклад, вади розвитку у немовлят, запобігання перинатальній передачі інфекції ВІЧ/СНІДу, проведення скринінгу вроджених вад слуху, запобігання синдрому раптової смерті немовлят. Було домовлено також, що вже у середині листопада четверо українських дитячих лікарів прибудуть на місячне стажування до вищезгаданих клінік Чикаго.
     
    Крім того, пані Катерина Ющенко зустрілася з представниками Департаменту охорони здоров’я управи міста Чикаго (Chicago Department of Public Health), представниками «Української медичної асоціації Північної Америки» (Ukrainian Medical Association of North America) та «Світової медичної фундації» (Global Medical Foundation). Ця фундація  є неприбутковою організацією, що керується у своїй роботі гаслом «Служити людству». Члени цього об’єднання  надають безоплатну медичну допомогу населенню Філіппін, Єгипту, Еквадору, Мексики, Болівії, Румунії, а також Україні. До складу «Глобал Медікел Фаундейшн» належить багато лікарів українського походження.
     
    У ході зустрічей було домовлено, що з наступного року дитячі лікарі з України зможуть проходити планові стажування. Кошти на це беруться покрити «Українська медична асоціація Північної Америки» та інші спонсори. Члени УМАПА поділилися також своїм досвідом роботи системи «Doctor-Net»  – Інтернет мережі лікарів для обміну інформацією і консультувань у важких випадках діагностики та лікування. Наступного року представники «Української медичної асоціації Північної Америки» планують відвідати українські лікарні-партнери з програми «Від лікарні до лікарні» для ознайомлення з їхньою роботою і надання консультаційної та іншої допомоги.
     
    ELCOMART Политика
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.