• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко ознайомився з концептуальними проектами забудови Києва
    Опубликовано: 2005-10-10 11:12:00
    Президент України Віктор Ющенко ознайомився з концептуальними проектами забудови Києва, взявши участь у нараді, що пройшла в столичному культурно-мистецькому комплексі «Мистецький арсенал».
     
    Серед учасників заходу були Голова Верховної Ради Володимир Литвин, Прем’єр-міністр Юрій Єхануров та мер Києва Олександр Омельченко.Як зазначив Глава держави в інтерв’ю журналістам, головною темою зібрання була розробка концепції розвитку Києва на наступні 5-10 років.
     
    Президент наголосив, що йдеться про концепцію, яка б могла стати «хорошою відповіддю для киян, як вирішити ключові проблеми міста», а з іншого боку – гарним прикладом для інших регіонів України.
     
    Президент зазначив, що концепція розбудови столиці стосується насамперед житлового сектору, індустріальних забудов, ділового центру міста, розвитку закладів освіти та медицини. «Одним словом – як побачити нове місто», – сказав Віктор Ющенко.Зокрема, за словами Глави держави, презентовані сьогодні проекти дають можливість на третину збільшити житлову площу в столиці.
     
    Особливу увагу учасники наради звернули на забудову територій від моста Патона до мікрорайону «Корчувате-2» на правому березі Дніпра, сказав Президент. За його словами, 11 жовтня з цього питання буде створено відповідну громадську раду з тим, щоб після проведення дискусій почати реалізацію проекту. Такий самий підхід буде і до інших проектів, наголосив Глава держави.
     
    Реалізація цих задумів дозволить через відкриті конкурси залучити «десятки мільярдів доларів інвестицій, які ми плануємо на найближчі п’ять років», переконаний Віктор Ющенко.
     
    Серед інших проектів, що будуть здійснені в першу чергу, Президент відзначив створення на схилах Парку Слави «Калинового гаю» – парку пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років. «Це буде певною мірою візитка Києва, і найголовніше – глибоке шанування нашої історії», – сказав Президент.
     
    На нараді також ішлося про розбудову парку в районі Ботанічного саду та Видубицького монастиря.Підсумовуючи результати засідання, Президент сказав: «Сьогодні закладено хорошу концептуальну дорогу для розбудови Києва на найближчі роки. Це буде цікавий Київ, цікавий проект».
     
    ELCOMART Политика
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.