• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Катерина Ющенко у Чикаго поклала вінок до пам’ятника жертвам Голодомору
    Опубликовано: 2005-10-10 14:22:00
    Дружина Президента України пані Катерина Ющенко поклала вінок до пам’ятника жертвам Голодомору 1932 – 1933 р. р., що споруджений при церкві Святого Андрія у Чикаго. Після цього вона також взяла участь у багатоконфесійній панахиді по жертвах Голодомору та по відомому діячу хорової літургійної музики професору Івану Трухлому.
     
    У своєму слові  пані Катерина підкреслила, що «нова Україна знає, скільки довелося докласти зусиль українській громаді Америки, аби світ дізнався про Голодомор».
    «Конгрес Сполучених Штатів першим назвав Голодомор справжнім іменем – геноцид», – зазначила вона.
     
    Пані Катерина Ющенко розповіла українській громаді Чикаго про масштабну державну програму України із вшанування пам’яті жертв Голодомору, яка передбачає створення «Українського інституту національної пам'яті», прийняття Закону про політичну і правову оцінку Голодомору в історії українського народу, формування відкритого доступу до відповідних архівних документів тощо.
     
    Дружина Президента України також закликала українську громаду Північної Америки вшанувати хвилиною мовчання 72-річницю трагедії та запалити свічки пам’яті за невинно убієнними, коли в Україні 26 листопада відзначатиметься День пам'яті жертв Голодомору та політичних репресій.   «Знаю – у цей день велика українська родина буде єдиною у своїй скорботі», – зазначила вона.
     
    Пані Катерина Ющенко також відвідала Фестиваль київської літургійної музики в Культурному центрі церкви Святого Андрія та Український музей у Чикаго.
     
    ELCOMART Политика


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.