• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Українські миротворці провели координаційну нараду з представниками влади провінції Васіт
    Опубликовано: 2005-10-10 14:49:00
     Нарада з питань забезпечення безпеки під час проведення загальноіракського референдуму з прийняття Конституції Іраку під головуванням заступника командира багатонаціональної дивізії „Центр-Південь” - командира українського миротворчого контингенту в Республіці Ірак генерал-майора Анатолія Пушнякова відбулась у базовому таборі „Дельта”.
     
       До участі в нараді були залучені заступник губернатора провінції Васіт Мухаммед Азібін, начальник управління поліції генерал-майор Хусейн Абдель Хаді, командир дивізії іракської прикордонної поліції генерал-майор Рашид Гадбан, командир 3-ої піхотної бригади Іракської армії бригадний генерал Мухаммед Джавад Хуайді та начальник Об’єднаного координаційного центру провінції Васіт полковник Маккі Мізін Фархан.
     
     Старший офіцер відділу підтримки урядових структур полковник Олександр Кравчук ознайомив присутніх із розробленим 81-ою тактичною групою Збройних Сил України в Республіці Ірак планом заходів по забезпеченню безпеки проведення референдуму. Відповідно до плану визначено завдання підрозділам іракської армії та поліції, прикордонної поліції та 81-ій тактичній групі.
     
     Зокрема, іракські поліцейські забезпечуватимуть внутрішнє кільце безпеки – на кожній виборчій дільниці чергуватимуть по 10 поліцейських, у містах буде виставлено 114 тимчасових блок-постів та 60 рухомих патрулів. У визначених районах відповідальності друге кільце безпеки створять військовослужбовці іракської армії. Силами трьох батальйонів 3-ої піхотної бригади та бригади „Аль-Карар” в навколо міст провінції Васіт буде виставлено 64 блок-пости та вийдуть на маршрути 18 рухомих патрулів.
     
    На виборчих дільницях в двох прикордонних населених пунктах службу нестимуть іракські прикордонники. Загалом у заходах по забезпеченню безпеки проведення референдуму буде задіяно близько п‘яти з половиною тисяч іракських поліцейських та майже півтори тисячі військовослужбовців іракської армії. У складі 81-ої тактичної групи буде створено підрозділи швидкого реагування.
     
    За рішенням командира багатонаціональної дивізії „Центр-Південь” на час проведення референдуму буде надано групу повітряної підтримки.
     
     Крім того, іракським урядом вжито низку заходів, спрямованих на забезпечення безпеки проведення референдуму з прийняття Конституції Іраку. Починаючи з 13 жовтня в країні буде введено комендантську годину, будуть закриті державні кордони Іраку та кордони між провінціями, діятиме заборона на носіння зброї та пересування автомобільного транспорту у день проведення референдуму.
     
    Присутні на нараді обговорили такі важливі питання як негайне надходження інформації про ситуацію та надзвичайні події у день голосування, забезпечення іракських силових структур зброєю та паливно-мастильними матеріалами. 
     
    "Прес-служба МО України" 
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.