• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко відклав зустріч з кандидатами на посаду керівника НТКУ на невизначений термін
    Опубликовано: 2005-10-10 15:09:00
     Призначену на сьогодні зустріч з кандидатами на посаду керівника НТКУ Президент відклав на невизначений термін. У п’ятницю запрошення на зустріч отримали Андрій Шевченко, Олександр Ткаченко, Тарас Аврахов.
     
     Сьогодні, начебто, до цих трьох міг вже додатися і Дмитро Тузов, керівник інформаційного мовлення телеканалу «Тоніс». Натомість, ці зустрічі поки що відкладені. Президент взяв тайм-аут для консультацій. І сьогодні, начебто, Ющенко планує зустрітися з приводу цього питання з членами Кабміна та Нацради з питань телебачення та радіомовлення.
     
    Після зустрічі експертної комісії, яка відбулася 7 жовтня, і в якій Ющенко участі не брав, Президенту було запропоновано два варіанти розв’язання питання. Судячи з всього, жоден з них Віктора Андрійовича не задовольнив.
     
    По інформації «ТК», можливо, тому, що ці варіанти не давали повноцінної відповіді на запитання щодо принципів формування Наглядової ради НТКУ, яка вже і мала б, за логікою секретаріату, погодженою з експертами, призначити президента компанії. Тобто, як повідомляє «ТК» джерело, логіка можливих кандидатур, які б мали увійти до оновленої Наглядової ради, є – але яким чином їх має призначити Кабмін, на основі чого, яких принципів – остаточно вирішено не було.
     
    Між тим, як відомо, логіка призначення керівника НТКУ саме публічною і оновленою Наглядовою радою має бути бездоганною. Адже це компромісний варіант виходу з правової колізії навколо НТКУ, коли за різними законодавчими нормами, які приймалися за минулої влади за принципом політичної доцільності, процедура призначення керівника компанії виглядає зовсім по-різному.
     
    Як відомо, за чинним законодавством це має бути рішення Кабінету міністрів чи Держкомтелерадіо, або спільне рішення Президента і Верховної Ради, в залежності від того, на які норми закону ми будемо посилатись. Оскільки засновниками НТКУ, за Конституцією, є Президент і Верховна Рада, то Президент мав би подавати кандидатуру, а Рада - її затверджувати, або це могло б бути спільне внесення до ВР Президентом і головою ВР.
     
     В той же час, зa Статутом НТКУ, прийнятим у 2002 році, засновником компанії є вже Кабмін, компанія є державною телеорганізацією, отже, голову НТКУ має призначати Держкомтелерадіо.
     
    Подібні правові казуси, зрозуміло, могло би вирішити тільки публічне та прозоре призначення керівника НТКУ саме Наглядовою радою.
     
    Отже, поки не буде сформульовано принципів її формування, вочевидь, не буде призначено і керівника НТКУ. За одними джерелами, для вирішення цієї проблеми Президент взяв тиждень, за іншими – цілком можливий варіант, що вже після сьогоднішніх консультацій з членами уряду та Нацради Ющенко таки призначить керівника Національної телекомпанії.
     
    "Телекритика"
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.