• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Прокуратура розшукує керівника управління Ради національної безпеки і оборони Валерія Івченка
    Опубликовано: 2005-10-10 15:26:00
    Сьогодні, 10 жовтня, Генеральна прокуратура України оголосила в розшук головного радника – керівник управління Ради національної безпеки і оборони Валерія Івченка. Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.Ім’я Івченка виплило в контексті розслідуванням кримінальної справи про втручання в судову діяльність та зловживаннях посадових осіб РНБОУ.
     
    Нагадаємо, що раніше „Медіарада” у своєму зверненні до голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віталія Шевченка попросила пояснити, чому інтереси Нацради в судах усіх рівнів представляє юрист зі сторони-СергійВалерійович Комлев. В той же час Нацрада, як державна установа, що утримується на бюджетні кошти, офіційно має власного юриста Дмитра Назаренка.
     
     Важко повірити в те, що пан Комлев виконує свою роботу на громадських засадах, тому цей факт викликав певні підозри. Вони посилились, коли стало відомо, що пан Комлев є бізнес-партнером по ВАТ "Національна юридична компанія" скандально відомого Валерія Івченка. Крім того, Івченко-радник екс-секретаря Ради Нацбезпеки і оборони України, з 25 травня нинішнього року (указ Президента України № 1066/2005- рп), він був секретарем комісії з питань реформування судової системи під керівництвом Петра Порошенка. Пана Івченка неодноразово згадували у своїх викривальних виступах Олександр Турчинов та Святослав Піскун.
     
    Олександр Турчинов про Івченка сказав буквально наступне: "Його біографія багата такою кількістю кримінальних справ, що не кожен рецидивіст може з ним посперечатися". Турчинов стверджував в одному зі своїх інтерв'ю, що саме ця людина тиснула на ухвалення судових рішень за дорученням Порошенка.
     
    Святослав Піскун у своїй доповіді від комісії зазначив: "За словами свідків, які наразі перевіряють, є факти втручання першого зама голови Вищого господарського суду Хандуріна, секретаря РНБОУ Порошенка і його головного радника Івченка в розгляд судових справ".
     
    Таким чином, Генпрокуратура підтвердила обґрунтованість підозр стосовно Валерія Івченка, що в свою чергу, викликає цілу низку нових запитань до його партнерів.
    "Медіарада" поки що не отримала відповіді від Віталія Шевченка на своє звернення. Невже такі компрометуючі зв’язки є нормою для Нацради?
     
    Пана Івченка підозрюють у здійсненні тиску на суддів, що є підставою для підозр у лобіюванні інтересів Нацради в суддівських інстанціях. Цікаво, чи має відношення тандем Івченко-Комлев до останніх судових рішень на користь Нацради?
     
    І останнє. Близькість панів Комлева, Івченка і Порошенка викликають певні підозри у лобіюванні інтересів екс-секретаря РНБОУ в Нацраді. Тож, логічно запитати: чи є Нацрада або її окремі члени вільними від впливу Порошенка?
     
    Вважаємо, що вичерпні відповіді на поставлені запитання збігаються з інтересами громадськості, оскільки останнім часом виникає надто багато підозр стосовно діяльності Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Чекаємо на роз’яснення від Нацради.
     

    Прес-служба Громадської ради з питань свободи слова „Медіарада”

      ELCOMART Политика

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.