• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ігор Шурма:"У вищій владі існує кругова порука"
    Опубликовано: 2005-09-20 17:47:00
    Спочатку мені б хотілося звернутись до одного євроінтегратора, який заблудився в дорожніх картах, та настільки сильно, що навіть опинився сьогодні не на своєму місці, сидить в урядовій ложі (в цій ложі знаходився Олег Рибачук, який не є членом Уряду Ред.). Соціал-демократи в ліс не ходили, грошей не давали і грошей не брали. Тому ми зібралися на фракції, і вирішили однозначно – прислухатися сьогодні до того, що буде говорити Президент.

    На превеликий жаль, з виступу Президента взагалі нічого незрозуміло. 24 серпня всі в Україні почули, що єдиний Уряд європейського ґатунку, найвищих професіоналів, з найбільшими досягненнями – це є уряд Тимошенко. Через два тижні його відправили у відставку.

    Я питаю – за що? Я маю моральне право запитати всіх, в тому числі і Віктора Андрійовича Ющенка. Я в цьому залі сказав – я за Тимошенко не голосую. Друге. Сьогодні був названий цілий ряд провальних моментів цієї влади. Якщо ви знали, Віктор Андрійович, про ці провальні моменти уряду, яке ви мали моральне право обдурювати український народ на цьому Майдані Незалежності, даючи таки високі оцінки тому уряду?

    І що найнебезпечніше, ми стали свідками того, що сьогодні у вищій владі, в оточені Президента існують елементи кругової поруки. Я хотів би запитати Віктора Андрійовича, якщо би в ту ніч ви би недоспали, і змусили подати руку Тимошенко і Порошенко, тоді б все було гладко і тихо, і ніхто не знав би ні про корупцію, ні про те, що робиться у цій державі?

    Сьогодні ми говоримо про те, чи ми будемо голосувати за Юрія Єханурова. Зовсім не маючи до нього персональних претензій, ми хочемо сказати: фракція об’єднаних соціал-демократів 25 січня після інавгурації, сказала, що вона переходить в опозицію. Ми зробили дуже важкий крок, давши гарантію Уряду і підтримавши його в намаганнях зробити те, що обіцяно було народу. Ми голосували за Тимошенко, ми голосували за програму, ми голосували за бюджет.

    Замість цього ми отримали політичні репресії, політичну агресію, спад виробництва та занепад держави – такий, якого не було за шість останніх років. За це несе відповідальність не тільки Уряд, за це несе відповідальність Президент, бо це була його команда. Ми не хочемо залежати від того, кого Президент захоче зробити прем’єр-міністром. Ми за те, щоб була проведена політична реформа і Уряд був політично відповідальним.

    А Віктору Ющенко я хочу подякувати. Він сказав: "С цього дня політичних репресій нема". Отже, він визнав, що до цього дня вони були. Хочу сказати, що об’єднані соціал-демократи є послідовними. Більше ми довіряти словам не будемо, і голосувати не будемо. Політреформа – а дальше будемо обговорювати.


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.