• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Єхануров їде на переговори до Брюсселя
    Опубликовано: 2005-10-06 09:43:00
    Юрій Єхануров їде зі своїм першии прем'єрським візитом до Брюсселя для зустрічей з керівниками Євросоюзу.
     
    У прем’єра відбудуться зустрічі з верховним представником ЄС Хав’єром Соланою, президентом Європейської комісії Жозе Еммануелєм Баррозу, комісаром з питань зовнішньої торгівлі Пітером Мендельсоном та генеральним секретарем НАТО Яапом де Гооп Схеффером.
     
    На переговорах зокрема йтиметься про роботу над трирічним планом дій, виконання якого обіцяє Україні можливість зони вільної торгівлі з Євросоюзом та асоційоване членство в тій організації.
     
    Прем’єр має бути переконливим, адже у ЄС вирішується питання щодо надання Україні статусу країни з ринковою економікою та затвердження мандату щодо початку переговорів про прощений візовий режим.
     
    У п'ятницю пан Єхануров на економічній конференції виступить з промовою про план діяльності його уряду.
     
    Раніше новий український прем'єр сказав, що вважає своїми головними завданнями повернення України до швидкого економічного зростання і впровадження реформ необхідних для вступу в Світову організацію торгівлі.
     
    Перший візит на посаді Юрій Єхануров здійснив минулого тижня до Росії.
     
    Це буде перший візит до Брюсселя голови виконавчої влади нової України, бо Юлія Тимошенко, приїзд якої планувався на цей же час, не встигла через свою відставку.
    І керівництво ЄС, і керівництво НАТО зазначає, що головною темою зустрічей буде економічна та політична ситуація, майбутні парламентські вибори.
     
    Не останнім буде питання Придністровського конфлікту.
     
    BBC Ukrainian


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.