• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко: Кожна політична сила зацікавлена в тому, щоб були чесні публічні вибори під егідою спостерігачів ОБСЕ
    Опубликовано: 2005-10-06 14:52:00
    Президент Віктор Ющенко заявляє, що готовий взяти питання репресій під свій особистий контроль. Про це він заявив 6 жовтня, коментуючи підписання меморандуму між владою та опозицією, під час свого виступу на форумі Україна-ЄС, який триває у Львові.
     
    "Кожен день телебачення починається і закінчується політичними репресіями. Шукають Сало – політична репресія, шукають податківці – політична репресія, взяли директора заводу, який 200 тисяч державного підприємства профінансував – політична репресія. Кого не торкни – політична репресія", - зазначив він.
     
    "Я готовий питання політичних репресій публічно прийняти під відповідальність президента", - заявив Ющенко.
     
    "Якщо у кожної партії є претензії, сформалізуйте, і я даю слово, перед телекамерами, перед журналістами я по кожному пункту буду давати відповідні доручення і даватиму відповіді", - сказав Ющенко.
     
    "Але якщо є факти зловживань законом, ця людина буде відповідати перед законом, незалежно від того, який у неї партбілет в кишені", - підкреслив Ющенко.
     
    "Це може бути порозумінням нашим (з політичними силами), такий принцип підходу?, - спитав Ющенко, пояснюючи мотиви підписання меморандуму.
     
    Також Ющенко підкреслив, що "будь-яка кризова ситуація, яка виникає – це тест для еліти".
     
    "А завдання цього тесту заключається в тому, що, можливо, це той момент, коли зерно треба відділити від полови і взяти верховенство якихось цілей за основу, незалежно від того, під яким ти прапором ходиш", - сказав Ющенко.
     
    "Вісім місяців Україна може прожити з тимчасовими в.о. уряду, вісім місяців країна може прожити без бюджету, а взяти за кальку перший квартал, як це робилося перед цим сім років в історії України, взагалі Україна може прожити без діалогу, як воно є", - сказав Ющенко.
     
    "Але це буде депресія, безумовно. Це буде гірше мільйонам людей, при цьому не обов’язково тим, що сидять в залі Верховної Ради або в уряді, але мільйонам людей буде гірше. Якщо ми розуміємо, що для нас Україна понад усе, давайте поговоримо про 5-7 тем, які нас не принижують ніколи", - підкреслив Ющенко.
     
    Щодо пункту про чесні вибори, Ющенко переконаний, що кожна політична сила, незалежно від прапору, зацікавлена в тому, щоб були чесні публічні вибори під егідою спостерігачів ОБСЕ. Щодо бюджету Ющенко підкреслив важливість конструктивності діалогу.
     
    "Давайте зробимо конструктив, який стоїть поза ідеологією і поза прапорами. Що тут поганого? Ми стояли на Майдані і говорили "Схід і Захід разом". Так в чому ж те "разом" заключається?" – сказав він.
     
    До прикладу Ющенко також навів Німеччину в 1948 році, коли "для різних сил родився пакт стабільності, де лідери нації домовилися про точку довіри".
     
    "Через рік появилися економічні реформи Герхарда, а через 50 років їх називають економічним чудом. Це абсолютно відверто і чесно… Я зробив крок, який мусив зробити президент, щоб якомога швидше вийти з кризи і не допустити її поглиблення", - зазначив Ющенко.
     
    "Українська правда"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.