• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Брюссель: Майбутнє України у Європі
    Опубликовано: 2005-10-07 09:51:00
    Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу заявив, що двері ЄС відкриті для України і що її майбутнє - в Європі. Така заява пролунала після завершення у Брюсселі зустрічі пана Баррозу з українським прем'єром Юрієм Єхануровим під час його першого візиту до Брюсселя для зустрічей з керівниками Євросоюзу і НАТО.
     
    "Я хочу передати цю звістку надії про те, що майбутнє України - в Європі", - сказав голова Єврокомісії.
     
    Він, однак, зазначив, що Україні необхідно досягти конкретних результатів, зокрема отримати статус країни з ринковою економікою і вступити до СОТ.
     
    Ж.Бароззу: "Україні ще треба дещо зробити, щоб виконати всі умови для отримання статусу країни з ринковою економікою, але ситуація поліпшується. З нашого боку помічено поступ, який, маємо надію, невдовзі дасть нам можливість надати Україні ринковий статус. Ми обговорили також питання візового режиму, бо розуміємо, наскільки важливо для українців мати можливість свободу пересування. Ми також працюємо над цим, і сподіваємося до саміту Україна-ЄС виробити конкретні рішення."
     
    Голова Єврокомісії також висловив надію на те, що запланований на 1 грудня цього року саміт Україна-ЄС у Києві принесе конкретні результати на шляху розвитку співпраці між двома сторонами.
     
    Президент Єврокомісії підкреслив, що одним із ключових тестів для нової української влади стане проведення парламентських виборів у березні 2006 року.
     
    Зі свого боку прем'єр-міністр Юрій Єхануров заявив, що місце України - в Європі, і так висловився про шанси досягнення угоди про асоційоване членство з ЄС:
    "Те, що ми рухаємося в напрямку європейської інтеграції - без сумніву. Але я не хотів би зараз називати якісь конкретні терміни, бо я звик говорити конкретно і виконувати. На жаль, поки що я не можу це сказати, але це є процес. І під час зустрічі з паном Бароззу я відчув, що є розуміння того, що 47 млн. українців не можуть бути поза європейським процесом. Ми є в Європі."
     
    Пан Єхануров також зустрічається з верховним представником ЄС Хав’єром Соланою, комісаром з питань зовнішньої торгівлі Пітером Мендельсоном та Генеральним секретарем НАТО Яапом де Гооп Схеффером.
     
    Напередодні віце-президент Європейської Комісії Сім Каллас, промовляючи в Брюсселі на міжнародній конференції, присвяченій Україні, сказав, що ЄС стежитиме, наскільки Україна дотримуватиметься міжнародних стандартів і наголосив, що вибори стануть "лакмусовим папірцем" для лідерів Помаранчевої революції на відданість демократії.
     
    Як передає наша кореспондентка в Брюсселі, пан Каллас наголосив на трьох викликах для України: продемонструвати, що країна йде шляхом задекларованих політичних реформ, необхідність боротьби з корупцією, а також розділення бізнесу і політики.
     
    ВВС Ukrainian


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.