• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Давидович: Вибори під загрозою зриву
    Опубликовано: 2005-10-13 09:43:00
    Голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович переконаний, що чинний закон про вибори до місцевих органів самоврядування може привести до зриву виборів.
     
    Таку думку він висловив, виступаючи сьогодні на парламентських слуханнях: "Децентралізація влади в Україні. Розширення прав місцевого самоврядування".
     
    За словами Давидовича, з погляду регламентації виборчих процедур аналіз закону дає підстави для однозначного висновку, що організувати і провести наступні вибори до місцевих органів самоврядування, відповідно до правових засад, за цим законом неможливо. "Я жодним чином не перебільшую проблеми, повірте, я пройшов не одну виборчу кампанію, мені довелося працювати не з одним виборчим законом, який, як правило, не відрізнявся досконалістю, але такої ситуації із законодавчим врегулюванням ще не було", - наголосив голова ЦВК, повідомляє кореспондент.
     
    Він також відзначив, що цей закон не адаптований до чинної системи законодавства, у тому числі і у сфері виборів. Концептуально він у багатьох випадках не тільки не вписується в ті процедури, які здійснюватимуться на виборах до парламенту, але і передбачає їх зовсім інше регулювання. Багато положень суперечать одне одному, не кореспондуються між собою.
     
    Також, за його словами, в цьому законі не врахована така особливість, що вони проводитимуться одночасно з виборами у ВР. Закон, відзначив Давидович, містить серйозні пропуски з врегулюванням певних стадій виборчих процедур. Ряд його положень є непродуманими і не відповідають сьогоднішнім правовим реаліям. Закон про вибори до місцевих органів самоврядування не враховує уроки проведених президентських виборів 2004 року, впевнений голова ЦВК. В багатьох його положеннях, зауважив Давидович, запрограмовані серйозні виборчі конфлікти, розв’язання яких потребуватиме колосальних зусиль як виборчих комісій, так і судів.
     
    Він навів як приклад те, що закон про вибори до місцевих органів самоврядування пропонує зовсім іншу систему формування списків виборців. При цьому він ще раз нагадав, що вибори у ВР і місцеві вибори проводитимуться в один день, і якщо закон не буде змінено, то комісії, які будуть проводити вибори і до парламенту, і до місцевих органів самоврядування, вимушені будуть користуватися двома різними списками, що, на думку ЦВК, є абсурдним.
     
    ELCOMART Выборы 2006


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.