• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Тернопільщина: Президія НСНУ звернулася до Ющенка щодо визнання боротьби вояків ОУН-УПА
    Опубликовано: 2005-10-13 14:23:00
    Під час засідання президії Тернопільської обласної організації партії «Народний Союз Наша Україна» було проаналізовано стан розбудови партійної структури в області, – поінформував 13 жовтня Західну інформаційну корпорацію керівник прес-служби ТОО НСНУ Олег Вітвіцький.
     
    Крім того, було прийнято звернення на ім’я Президента України щодо визнання національно-визвольної боротьби вояків ОУН-УПА в роки Другої світової війни.
     
    У зверненні, зокрема, йдеться: «14 жовтня, в день Покрови Пресвятої Богородиці, традиційно відзначається Свято створення Української повстанської армії. У роки Другої світової війни УПА була єдиною військовою формацією, яка воювала за ідеали Української самостійної соборної держави.
     
    За чотирнадцять років незалежності України, ветерани національно-визвольної боротьби залишаються невизнаними, незважаючи на те, що їхній подвиг давно шанований у суспільстві.
     
    Президія Ради Тернопільської обласної організації політичної партії «Народний Союз Наша Україна» підтримує ідею належного вшанування героїчного чину Української повстанської армії та надання воякам ОУН-УПА статусу ветеранів Другої світової війни.
     
    Звертаємось до Вас з вимогою, напередодні 63-ої річниці від дня створення Української повстанської армії, Указом Президента України відновити історичну справедливість, визнавши боротьбу вояків ОУН-УПА як національно-визвольну».
     
    Олег Вітвіцький також розповів, що члени обласної організації візьмуть активну участь у заходах, приурочених святкуванню 63-річниці створення УПА. Заплановано, приміром, виготовлення вітальних листівок ветеранам національно-визвольних змагань.
     
    ЗІК


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.