• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ВР вдосконалить законодавче регулювання місцевих виборів
    Опубликовано: 2005-10-13 16:07:00
    Учасники парламентських слухань з питань децентралізації влади в Україні рекомендують Верховній Раді допрацювати законопроект про внесення змін до Конституції в частині повноважень парламенту за рішенням питань адміністративно-територіального устрою країни, а також визначення системи такого пристрою в Україні і статусу місцевих державних адміністрацій.

    Про це мовиться в проекті рекомендацій парламентських слухань "Децентралізація влади в Україні. Розширення прав місцевого самоврядування".

    Крім того, парламенту рекомендується вдосконалити законодавче регулювання місцевих виборів. Верховній Раді також пропонується рекомендувати протягом 2005-2006 років розглянути і прийняти комплекс нормативно-правових актів про проведення в Україні реформ, направлених на розвиток ефективного місцевого самоврядування і введення раціональної системи державного управління. Верховній Раді також пропонується рекомендувати в липні 2006 року прийняти закони про питання територіального устрою України, місцевого самоврядування, місцевих державних адміністрацій, служби в органах місцевого самоврядування, комплекс законів про внесення змін в бюджетне і податкове законодавство з метою створення правової, матеріальної і фінансової бази місцевого самоврядування.

    Крім того, учасники парламентських слухань пропонують рекомендувати Президенту України скликати і провести засідання Національної ради з питання державного будівництва, місцевого самоврядування і регіонального розвитку для обговорення і ухвалення концепції реформування публічної адміністрації в Україні. У концепції, наголошується в проекті рекомендацій, повинні бути передбачені основні напрямки, стратегія і шляхи реформування влади в Україні, проведення процесів децентралізації влади, розвиток ефективного місцевого самоврядування.

    Кабінету міністрів пропонується рекомендувати розробити і подать на розгляд Національної ради з питання держбудівництва концепцію реформування публічної адміністрації в Україні. Уряду також пропонується рекомендувати протягом 2005-2006 років розробити і подати на розгляд парламенту основи і комплекс нормативно-правових актів по проведенню в Україні реформ, направлених на розвиток ефективного місцевого самоврядування.

    Парламент також пропонує рекомендувати уряду передбачити в державному бюджеті на 2006 року кошти для проведення заходів з реалізації таких реформ, а також збільшити об'єм трансфертів вирівнювання місцевим бюджетам з державного бюджету для забезпечення виплати зарплати працівникам бюджетної сфери і проведення інших соціальних статей витрат.
     
    „ВГОЛОС”


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.