• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Сьогодні в УНІАН відбулася презентація дослідження проекту «Партія регіонів: наявні ресурси, проблеми, перспективи»
    Опубликовано: 2005-11-15 14:45:00
    Чергове дослідження із серії «Політичні партії України: підготовка до парламентських виборів 2006 року» провели представники Агентства моделювання ситуацій.

    Виступаючі на презентації експерти-соціологи Ярослав Павловський, Валентин Якушик, Олексій Голубецький та Віталій Балчо познайомили представників ЗМІ із загальним оглядом ресурсів, політики партії та змінами, які у ній відбулися протягом останнього року.

    Політтехнологи зазначили, що Партія регіонів може виявитися найсерйознішим гравцем в українському політичному полі – навіть не зважаючи на те, що статусу «офіційного ворога влади» вона не матиме. На думку фахівців і НСНУ, і Партія регіонів вже готуються до того, що їм доведеться співпрацювати в наступному уряді й парламенті – чи то як партнерам, чи то як суперникам, які йдуть на поступки один одному.

    Щодо майбутніх виборів, то експерти зазначили, що, можливо, Партії регіонів справді загрожують певні втрати електорального ресурсу в традиційно «її» областях. Однак, натомість, вони спрогнозували, що Партія здобуде достатню кількість голосів, аби компенсувати ці втрати, у регіонах, які ще минулого року вважались для Партії регіонів втраченими. Мається на увазі Центр, Північ та Київ. І навіть Західна Україна, на думку соціологів, вірогідно, дасть голосів значно більше від очікуваного – через невдалу місцеву кадрову політику влади, таку саму невдалу місцеву кадрову політику НСНУ та БЮТ, а також дедалі чіткіше позиціювання НСНУ щодо БЮТ...

    Таким чином, вказують експерти, Партія регіонів не тільки не втратить позицій, які завоював її лідер Віктор Янукович у 2004 році, але й зміцнить їх. Передусім за рахунок врівноваження електоральної бази – значно більш рівномірного її розподілу всіма регіонами. Загалом представники агенства спрогнозували, що такого відчутного розмежування, як під час президентських виборів, 2006 року не буде.

    На запитання представників ЗМІ – чому Агенство взяло для дослідження саме Партію регіонів, – науковий керівник АМС Валентин Якушин зазначив, що «по-перше, Партія регіонів – це партія харизматичного лідера, а, по-друге, Партія регіонів буде вирішальною силою під час парламентських виборів».

    Прес-служба Партії регіонів


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.