• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Юрій Оробець: "Рейтинги, які друкуються у пресі під час виборів, відрізняються від астрологічних прогнозів лише одним - величиною гонорару"
    Опубликовано: 2005-11-15 15:17:00
    "Найголовніше - які політичні позиції НСНУ відстоюватиме і яким чином здійснюватиме свою представницьку функцію у радах усіх рівнів, тобто на яких позиціях стоятиме. Якщо рішення будуть позитивними для всіх людей, то можна говорити про партію як загальнонародну. Факт присутності у партії тієї чи іншої назви, людини ще нічого не дає"
     
    - Юрію Миколайовичу, у своєму виступі на з'їзді НСНУ Ви говорили про два можливі сценарії подальшого розвитку партії. У чому їх суть?
     
    - Перший шлях, розглядуваний напередодні, - сформувати Раду методом докооптації, тобто добавити представників із регіонів і разом з існуючими членами проголосувати за її новий склад. У ньому були зацікавлені люди, пов'язані з різними скандалами. Другий шлях - розглянути запропонований список із 177 осіб, і рейтинговим голосуванням вилучити тих людей, яким з'їзд висловив би певну недовіру. Це був би вияв внутріпартійної демократії і покращення кадрового складу. Таким чином ми могли б поновити і змінити склад Президії. Це свідчило б про те, що "Народний союз Наша Україна" отримав би колосальний шанс, який показав би, що проблеми вирішуються не бюрократичними домовленостями, а демократично на з'їзді. Це дало б змогу показати членству партії, що представляти його у керівництві будуть ті люди, яким вони довіряють.
     
    - Говорячи про тих, кому не довіряють члени партії, Ви маєте на увазі учасників корупційних скандалів?
     
    - Не тільки. Я не називав жодних прізвищ, бо з повагою ставлюся до своїх колег. Демократія дозволяє обирати тих, що працюватимуть виключно в плюс, лише додаватимуть їй. Якби з'їзд спробував запровадити такий механізм, то це означало б, що всі внутрішні чвари були б послані у відставку. Основний аргумент - це робота на імідж партії, реальний принцип змагальності.
     
    - Усе ж партію НСНУ сьогодні міцно пов'язують із корупційними скандалами. Як партія на це реагуватиме?
     
    - Думаю, що виступ Президента на з'їзді і голосування за підсумками роботи будуть адекватною відповіддю на всі закиди.
     
    - Партія НСНУ планувалася як партія загальнонародна. На ІІ з'їзді делегати говорили про партію влади. Чи означає це зміну принципів роботи?
     
    - Найголовніше - які політичні позиції вона відстоюватиме і яким чином здійснюватиме свою представницьку функцію у радах усіх рівнів, тобто на яких позиціях стоятиме. Якщо рішення будуть позитивними для всіх людей, то можна говорити про партію як загальнонародну. Сам факт присутності у партії тієї чи іншої назви, людини ще нічого не дає.
     
    - На з'їзді багато говорилося про єдність помаранчевих сил і жодного разу не прозвучало прізвище Тимошенко...
     
    - А для чого? Це наші колеги. Найближча інтеграція наших зусиль невдовзі знову буде на Майдані. Тоді все буде видно. Переконаний, наш лідер знайде достойні слова щодо майбутніх домовленостей не лише на Майдані, а й майбутньої участі у формуванні органів влади після виборів.
     
    - До виборів можливий союз сил Ющенка і Тимошенко?
     
    - Можливі політичні домовленості, які внесуть у відносини між нашими силами елементи політичної культури і політичну надію.
     
    - НСНУ задекларувала створення передвиборчого блоку і вже уклала рамкову угоду з деякими партіями. Кого Ви ще бачите у цьому списку?
     
    - Я вважаю, дуже важливою була б участь ПРП, і за неї варто поборотися.
     
    - А УНП Костенка?
     
    - Так само. За своїм кадровим потенціалом це дуже важливі партії, і над цим потрібно попрацювати.
     
    - З огляду на результати нинішніх соціологічних замірів, чи вірите Ви у можливість перемоги НСНУ на парламентських виборах?
     
    - Протягом останніх 14 років я професіонально займався виборами. Працював не лише у депутатських, але й президентських штабах. Можу сказати, що рейтинги, які друкуються у пресі під час виборів, відрізняються від астрологічних прогнозів лише одним - величиною гонорару. Реальні рейтинги покаже робота. Ми претендуємо на перше місце.
     
    Депутат


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.