• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Закарпаття: штаб закарпатської "Нашої України" очолив І.Кріль
    Опубликовано: 2005-11-16 10:18:00
    Ігор Кріль утримувався говорити про те, що від завтрашнього дня очолить на Закарпатті обласний виборчий штаб “Народного Союзу “Наша Україна”, він воліє це називати блоком, який "підтримає на виборах Президента Віктора Ющенка"
     
    15 листопада 2005 року, відбулася прес-конференція голови ДПА у Закарпатській області Ігоря Івановича Кріля.

    Розпочинаючи прес-конференцію, Ігор Кріль заявив, що ним прийнято рішення про відставку з посади голови ДПА у Закарпатській області.

    - Це моє особисте рішення, продиктоване моїми політичними переконаннями у необхідності продовжити виконання тих обіцянок, які були дані Президентом України на Майдані. Тому я йду з посади голови ДПА у області, щоб зайнятися політикою. Завтра я очолю обласний штаб по виборах до Верховної Ради України та органів місцевого самоврядування від політичних сил, які підтримують Президента України Віктора Ющенка. Це рішення знайшло розуміння і підтримку також у голови ДПА України Олександра Кірєєва.

    На посаді голови обласної ДПА вдалося дещо зробити з того, що проголошувалося восени 2004 року на Майдані Незалежності і що було передбачено Програмою сталого розвитку Закарпаття, вважає Ігор Іванович. І результати діяльності ДПА у Закарпатській області за період своєї роботи на посаді керівника він продемонстрував на слайдах.

    Так, за січень - жовтень 2005 року до Зведеного бюджету області надійшло понад 633 млн. грн. податків та зборів, що на 136 млн. грн. (27,4%) більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року. При цьому протягом квітня –жовтня 2005 року завдяки налагодження партнерських відносин, підвищення довіри платників до податкової служби спостерігався найбільший приріст надходжень як до Зведеного, так і до Державного бюджету. Якщо у січні - березні середньомісячні надходження платежів до Зведеного бюджету складали 54,4 млн.грн, то уже у квітні-травні 64,5 млн.грн., а у серпні- вересні - понад 76 млн.грн, що у порівнянні з відповідними місяцями 2004 року становить 140 відсотків.

    За цей же період поліпшилося адміністрування ПДВ і на цій основі розв’язувалася проблема відшкодування ПДВ. В цілому протягом січня-жовтня до державного бюджету сплачено майже 245 млн.грн. цього податку, що на 34.4 відсотка більше, ніж за такий же період минулого року. За цей же час платникам відшкодовано 73,9 млн.грн. ПДВ, що у 3,5 рази більше відповідного періоду 2004 року.

    Зросли надходження податку на прибуток підприємств, податку на доходи громадян, по всіх інших видах податків, що є результатом наполегливої роботи податкових органів області щодо детінізації економіки.

    За цей же період майже у 3 рази зменшено кількість оперативних перевірок. Зате наголос більше робився на роз’яснювальні та аналітичні заходи роботи з платниками податків, налагодження атмосфери взаємної довіри. Зменшення тиску на платників обернулося збільшенням надходжень до бюджетів усіх рівнів.

    -Податкову службу я покидаю з чистою совістю,- заявив І.І.Кріль. -Тут сформована команда професіоналів, яка здатна виконувати поставлені завдання. А очолить ДПА у області Тетяна Михайлівна Шаповалова, професіонал податкової справи у всіх розуміннях.
    Сьогодні на прес-конференції в ДПА головний податківець області Ігор Кріль оголосив про те, що вчора подав у відставку і переходить на політичну роботу.

    І. Кріль сказав, що наказ про його звільнення вже підписаний головою ДПА України О.Кірєєвим.

    Щодо мотивів своєї відставки з посади голови Закарпатської ДПА, то Ігор Кріль зробив “цей крок свідомо”, оскільки нині “є потребу підтримати Президента, якого ми обирали на 5 років” і якого “у квітні 2006 року можуть позбавити більшої частини його повноважень”.
    Також одним із аргументів на користь цього свого рішення І.Кріль назвав і необхідність протистояти загрозі олігархічного реваншу — як у державі в цілому, так і олігархізації НСНУ зокрема. Те, що НСНУ може повернути “не туди”, І.Кріль побачив на власні очі, перебуваючи на її з’їзді у суботу, 12 листопада.
     
    Ужгород. net.ua


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.