• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Парламентарі Криму просять подовжити їм термін повноважень
    Опубликовано: 2005-11-16 16:59:00
    Депутати кримського парламенту просять Верховну Раду України збільшити термін їхніх повноважень з 4 до 5 років. Відповідне рішення кримські депутати ухвалили на сьогоднішньому засіданні.
     
    Кримські парламентарії почали з найважливішого - призначили вибори до Верховної Ради Криму. Усі знають, що вони наприкінці березня, але процедура вимагає затвердження цих термінів на республіканському рівні. Наступним питанням порядку денного стали проекти змін до Основних Законів України й Криму, що передбачають подовження терміну депутатства в республіканському парламенті із чотирьох до п'яти років.

    Володимир Кличников, голова комісії ВР АРК по місцевому самоврядуванні:
    -
    Как всегда, про Крым забыли. Мы не входим в систему местного самоуправления, и зачастую – преднамеренно или неспециально – забывают, что для всех принято решение, что во время следующих выборов депутатов будут выбирать не на 4, а на пять лет

    Але самі депутати Верховної Ради Криму вважають найголовнішим пунктом проголосованих проектів повернення кримському парламенту права законодавчої ініціативи. Олександр Гресс, колишній міністр фінансів, каже, що часто саме відсутність цього права не дозволяла працювати багатьом положенням Конституції Криму.

    Олександр Гресс, депутат ВР АРК:
    -
    Безусловно, это архинужный вопрос – обладание правом законодательной инициативы, чтобы ВР АРК не обращалась, как в былые годы, к депутатам от Крыма, не просила их, а сама могла выйти на трибуну Верховной Рады и аргументировано представить те или иные предложения, которые здесь предварительно обсуждаются в сессионном зале

    За проект внесення змін у Конституцію проголосували 70 народних обранців з 75-ти
     
    5 канал


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.