• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Василь Надрага: Все суспільство, а не одна політична сила, має контролювати передвиборний процес
    Опубликовано: 2005-11-18 12:00:00
    На сьогоднішньому ранковому засіданні Верховної Ради України 396-ма голосами народних депутатів було прийнято Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння реалізації виборчих прав громадянами, забезпечення свободи політичних дебатів, неупередженого ставлення засобів масової інформації до кандидатів у депутати, партій (блоків) – суб’єктів виборчого процесу та Постанову про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2006 року, якою передбачається вжити заходів щодо припинення перевірок відповідними службами виконавчої влади засобів масової інформації на час проведення передвиборної кампанії і рекомендувати Державній податковій адміністрації України скасувати графіки перевірок ЗМІ на період перевиборної кампанії.
     
    Своїми думками щодо цього поділився народний депутат України, уповноважений представник депутатської фракції Народної Партії Василь Надрага.
     
    Він, зокрема, зазначив, що стосовно ролі засобів масової інформації у передвиборній кампанії існує дві точки зору законодавців: перша – це жорсткий контроль ЗМІ у рамках передвиборної кампанії, і друга – цілковита свобода ЗМІ. Істина, наголосив народний депутат, - десь посередині. І полягає вона в тому, що суспільство, а не одна політична сила, має контролювати передвиборний процес; засоби масової інформації не повинні бути у таких жорстких рамках, коли вони не мають можливості донести до громадськості проблеми, що їх вони вважають за необхідне донести. Поєднання цих двох крайніх точок зору народних депутатів дасть змогу створити законодавство, де, з одного боку, буде свобода ЗМІ щодо висвітлення передвиборної кампанії, з другого - міра відповідальності за вседозволеність ЗМІ, якщо вона матиме місце. Саме за такий підхід і голосувала фракція Народної Партії.
     
    Прес-служба НПУ


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.