• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україні потрібна «золота середина» між НАТО і Росією, - Юрій Бойко
    Опубликовано: 2005-11-18 12:46:00
    Не потрібно ідеалізувати Росію як альтернативу НАТО. Потрібен свій державний егоїзм, необхідно шукати "золоту середину", сказав в ефірі ТРК "Ера" лідер Республіканської партії Юрій Бойко.

    "Це однозначно більше політика. Немає ніяких економічних "плюсів", які б засвідчували потребу вступу до НАТО. І так само не має ніяких економічних "плюсів", щоб іти тільки в Росію. Потрібно шукати свій шлях", – підкреслив лідер РПУ.

    Він вважає, що в Україні для потужної власної позиції в оборонній сфері є все, а найголовніше – це унікальна виробнича база. "Для того, щоб ми були економічно розвиненими у військовому плані, нам не потрібен вступ до НАТО. В нас є "голуба фішка", яка дуже важлива для всього світового військового співтовариства – це можливість виробництва стратегічних оперативно-тактичних ракетних комплексів", – відзначив лідер РПУ. За його словами, йдеться про нове покоління зброї: весь світ розуміє, що використовувати ядерну зброю не можливо. І замість цього приходять оперативно-тактичні комплекси, як є теж зброєю "стримання", і які ми можемо виробляти, вважає Юрій Бойко.

    Політик переконаний, що на вітчизняні підприємства оборонно-промислового комплексу необхідно залучати державні, внутрішні інвестиції, а також розглянути питання продажу окремих підприємств ОПК. "Наприклад, у США військовий комплекс частково знаходиться у приватних руках, і він має можливість залучати інвестиції. У нас цього немає, але це, я вважаю, тимчасово. Ми все одно до цього дійдемо", – вважає Юрій Бойко.
     
    Прес-служба РПУ


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.