• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • "Наша Україна" закликає ООН створити підрозділи спецпризначення для боротьби з піратами.
    Опубликовано: 2005-11-18 17:26:00
    "Треба негайно створити у складі миротворчих сил ООН декілька невеликих підрозділів спеціального призначення, котрі могли б дислокуватися в регіонах, де існує найбільша загроза грабіжницьких нападів. Загальновідомо, що напади сучасних піратів супроводжуються захопленням заручників. Основним завданням цих воєнізованих утворень було б надання допомоги у боротьбі з піратством, бандитизмом та тероризмом. Український уряд має всі підстави звернутися до ООН з подібною пропозицією", – заявив сьогодні з парламентської трибуни член Ради партії "Народний Союз Наша Україна", народний депутат Сергій Жижко.
     
    "Захоплення сомалійськими піратами українських моряків змушує нас з усією відповідальністю поставитися до розгляду нагальної проблеми протистояння міжнародному бандитизму та тероризму. Жертви морського піратства часто-густо гинуть, тому міжнародна спільнота повинна бути зацікавлена у забезпеченні ефективного протистояння спробам захоплення заручників і, врешті-решт, їх повному подоланні, - відзначив він. - Численні випадки нападів озброєних угрупувань заради пограбування та захоплення заручників з метою одержання викупу, що відбувається в різних регіонах планети, мають всі ознаки терористичних дій. Жертвами таких випадків є мирні громадяни".
     
    "Світова практика свідчить, що за останні десятиліття до проведення спецоперацій, спрямованих на захист своїх співгромадян, неодноразово вдавалися США, Ізраїль, Великобританія, Франція та цілий ряд інших країн. Зокрема за свідченнями генерала Пітера Шумейкера, колишнього начальника командування США зі спеціальних операцій, тільки в 1998 році відповідні підрозділи збройних сил США перекидалися до 152 країн, де провели близько 280 спецоперацій", - підсумував депутат.
     
    Прес-служба НСНУ


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.