• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Вибори до Парламенту та місцевих рад відбудуться одночасно
    Опубликовано: 2005-11-29 09:30:00
    Ще б пак - в цьому не сумнівається спікер Володимир Литвин. У вівторок Верховна Рада планує оголосити про старт виборчої кампанії до місцевих рад. Якщо Парламент не ухвалить відповідну постанову, деякі депутати місцевого рівня можуть чи то оголосити всеукраїнську акцію протесту, чи то зірвати вибори до місцевих рад взагалі. Свого часу невдало побудований графік центральних та місцевих виборів став однією з причин, які уможливили прихід до влади Адольфа Гитлера.
     
    Кандидати на набуття депутатської недоторканності на місцях можуть найближчим часом розпочинати власну кампанію. Парламент вирішив не відставати від ЦВК, та дати старт виборам до органів місцевого самоврядування.

    Володимир Литвин, голова ВР:
    - Цю ідею в політичному контексті розвивати можна, в правовому – ні. Завтра буде покладено край усім дискусіям.

    Головний ініціатор ідеї "розведення" парламентських та місцевих виборів у часі – керівник штабу НСНУ Роман Безсмертний заявляє про технічну неможливість якісно організувати одночасні вибори.
    Роман Безсмертний, керівник штабу НСНУ:
    - Вибори до місцевих рад не є політичними виборами, це вибори вирішення соціально-економічних проблем. Сумістивши ці вибори ми знищуємо еліту. Я вже не кажу по те, що ця "компанійщина" дискредитує місцеве самоврядування.

    Загальноукраїнською акцією протесту погрожують нинішні депутати місцевих рад – якщо постанову про старт виборчої кампанії не буде ухвалено. Останній захід – саботаж місцевих виборів. Адже саме місцева влада за законом повинна взяти на себе організацію виборів. Місцеві депутати бояться застосування адмінресурсу.

    Володимир Головач, депутат Київради:
    - Продовжується монополізація влади олігархічними кланами. Та вертикаль, яка була при Кучмі, вона не демонтується. Депутати місцевих рад найближчим часом висловляться з цього приводу.

    Латанням законодавчих дірок займуться найближчим часом парламентарі. Ухвалений під час минулорічної політичної кризи закон про вибори до місцевих рад треба доробляти. Наразі незрозумілий порядок утворення дільниць, а також реєстрації та зняття кандидатів з виборчих перегонів. Правники заявляють – місцеві вибори краще було б проводити восени.

    Юрій Ключковський, представник Президента у ВР:
    - Мені шкода, що ці вибори пройдуть за законом, який буде косметично підправлено, але в цілому далекий, щоб задовольнити українське суспільство.

    Центрвиборчком свою позицію вже висловив. Уваги – одночасно на парламентські та місцеві вибори у Ярослава Давидовича не вистачить.

    5 канал


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.