• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • НСНУ на Буковині на місцеві вибори йтиме окремо, без союзників
    Опубликовано: 2005-11-29 09:49:00
    Конференція Чернівецької обласної організації НСНУ 25 листопада визначила стратегію на виборах до місцевих рад, шляхом рейтингового голосування обрала 10 претендентів до партійного списку на виборах до ВРУ та до обласної ради. Учасники конференції прийняли звернення, в якому задекларувала свій намір на виборах до місцевих рад йти самостійно без союзників по блоку демократичних сил – НРУ, ПППУ, КУНу, УРП «Собор», а також без УНП, ПРП, СПУ та ВО «Батьківщина» з метою уникнення суперечок та неузгодженостей в роботі штабів. Водночас запропоновано з потенційними союзниками укласти угоди про взаємне непоборювання в ході виборів та висловлено готовність до блокування після перемоги з метою утворення сталої демократичної більшості у радах всіх рівнів. Про це повідомив 28 листопада власний кореспондент Західної інформаційної корпорації.
     
    До списку 10 претендентів до партійного списку кандидатів у депутати ВРУ потрапили: голова ОДА Микола Ткач, заступник голови ОДА Борис Баглей, голова Сторожинецької РДА Тодор Гуцуляк, начальники управлінь економіки та охорони здоров’я ОДА Микола Малярчук та Святослав Малиш, радник голови ОДА Петро Кобевко, народний депутат Віктор Король, екс-керівник обласного штабу В.Ющенка, перший заступник міністра агропромислової політики Іван Демчак, представник румунської громади – редактор молодіжної румуномовної газети «Жуміня» Лівіу Руссу та поданий на затвердження керівником обласного штабу НСНУ, директор Чернівецької ЗОШ Юрій Івашин. Голова міської організації НСНУ Валерій Чинуш за рейтингом виявився 11-м, однак окремі представники з його оточення упевнені, що на його користь відмовиться один із претендентів, що потрапив у рейтинговий список. Заступник голови ОДА, керівник виконкому облорганізації НСНУ Борис Баглей заявив, що тільки 2-3 кандидатури із затвердженого рейтингу потраплять у прохідну частину партійного списку. Але до цього рейтингу треба ставитися серйозно, бо кандидати у депутати ВРУ матимуть можливість на законних підставах взяти відпустки і активно включитися в агітаційну кампанію на час виборів.
     
    Було також визначено порядок формування партійного списку НСНУ до обласної ради, який остаточно буде затверджено на другому етапі конференції. Вирішено, що список на затвердження готуватиме рада облорганізації НСНУ за рейтингами, наданими Чернівецькою міською та районними парторганізаціями. При цьому право формування першої п’ятірки залишено за радою облорганізації, вона ж сформує наступну п’ятірку з числа тих, хто бере на себе зобов’язання фінансувати виборчу кампанію НСНУ в області, а решта 40 місць (НСНУ декларує готовність набрати 51% місць до обласної ради із 104 наявних) розподілятимуться між районами з врахуванням електоральних настроїв виборців у виборчих кампаніях 2002-2004 року. Перевага надаватиметься тим районам, де «Наша Україна» та Віктор Ющенка мають найбільшу електоральну підтримку.
     
    ЗІК


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.