• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Постанова ЦВК №280 від 27.12.2005. Про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати України, включених до виборчого списку Блоку Лазаренка
    Опубликовано: 2005-12-29 11:51:00

    Про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати України, включених до виборчого списку Блоку Лазаренка політичних партій Всеукраїнське об'єднання "Громада", "Соціал-Демократичний Союз" та Соціал-демократичної партії України

    Розглянувши заяву Блоку Лазаренка політичних партій Всеукраїнське об'єднання "Громада", "Соціал-Демократичний Союз" та Соціал-демократичної партії України (скорочена назва - Блок Лазаренка), що надійшла до Центральної виборчої комісії 20 грудня 2005 року, про реєстрацію кандидатів у народні депутати України, висунутих 15 грудня 2005 року на І міжпартійному з'їзді цього блоку та включених до виборчого списку Блоку Лазаренка, а також додані до неї необхідні для реєстрації документи, Центральна виборча комісія встановила, що окремі документи кандидатів у народні депутати України не відповідають вимогам статей 58, 61 та 62 Закону України "Про вибори народних депутатів України".

    Зокрема, в заявах 48 кандидатів відсутні зобов'язання у разі обрання депутатом протягом місяця після офіційного оприлюднення результатів виборів передати в управління іншій особі належні їм підприємства та корпоративні права в порядку, встановленому законом; у заявах чотирьох кандидатів відсутня згода на оприлюднення біографічних відомостей у зв'язку з участю у виборах; обсяг автобіографій двох кандидатів перевищує дві тисячі друкованих знаків; в автобіографії одного кандидата не зазначено часу проживання в Україні, що не дає підстав для їх реєстрації кандидатами у народні депутати України.

    Разом з тим, за інформацією, наданою на запит Центральної виборчої комісії Генеральною прокуратурою України та Державним департаментом у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Міністерства внутрішніх справ України у зв'язку з розглядом питання про реєстрацію кандидатом у народні депутати України Лазаренка Павла Івановича, встановлено, що Лазаренко П.І. протягом останніх п'яти років на території України не проживав. 14 лютого 1999 року Лазаренко П.І. вилетів літаком з України до Греції. 19 лютого 1999 року він був затриманий на території США службою імміграції і натуралізації США та до 11 червня 2003 року знаходився під арештом. З 12 червня 2003 року Лазаренко П.І. рішенням суду звільнений під заставу і на теперішній час перебуває на території США. Таким чином, з 14 лютого 1999 року по теперішній час Лазаренко П.І. на території України не проживав.

    Статтею 76 Конституції України та статтею 9 Закону України "Про вибори народних депутатів України" визначено, що депутатом може бути обраний громадянин України, який проживає в Україні протягом останніх п'яти років.

    Згідно з пунктом 7 частини першої статті 62 Закону України "Про вибори народних депутатів України" в разі виявлення обставин, які позбавляють особу, висунуту кандидатом у депутати, права бути обраною депутатом, відповідно до статті 9 цього Закону Центральна виборча комісія відмовляє йому в реєстрації. Отже, Лазаренко П.І. не може бути кандидатом у народні депутати України.

    Крім цього, в заяві кандидата у народні депутати України Лазаренка П.І. дана згода на участь у виборах 26 березня 2005 року та відсутнє зобов'язання у разі обрання депутатом передати належні йому підприємства та корпоративні права у порядку, визначеному законом.

    Центральна виборча комісія встановила, що документи Лазаренка П.І. оформлені з порушенням вимог статті 58 Закону України "Про вибори народних депутатів України", що також є підставою для відмови в реєстрації кандидата в народні депутати України Лазаренка П.І. згідно зі статтею 62 цього Закону.

    Відповідно до статті 76 Конституції України, статей 9, 58, частини шостої статті 61, пунктів 2, 7 частини першої, частин другої, третьої, п'ятої статті 62 Закону України "Про вибори народних депутатів України" та керуючись статтями 12, 13, пунктом 8 статті 19 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

    1. Відмовити в реєстрації кандидатів у народні депутати України, включених до виборчого списку Блоку Лазаренка політичних партій Всеукраїнське об'єднання "Громада", "Соціал-Демократичний Союз" та Соціал-демократичної партії України, з підстав неналежного оформлення поданих для реєстрації документів згідно з додатком.

    2. Відмовити в реєстрації кандидата у народні депутати України, включеного до виборчого списку Блоку Лазаренка політичних партій Всеукраїнське об'єднання "Громада", "Соціал-Демократичний Союз" та Соціал-демократичної партії України під № 1, Лазаренка Павла Івановича, який не проживає в Україні протягом останніх п'яти років, та з підстав неналежного оформлення поданих для реєстрації документів.

    3. Копію цієї постанови видати представнику Блоку Лазаренка політичних партій Всеукраїнське об'єднання "Громада", "Соціал-Демократичний Союз" та Соціал-демократичної партії України у Центральній виборчій комісії.

    Голова Центральної виборчої комісії Я. Давидович

    Прес-служба ЦВК

      Обсудить на форуме Силы Народа



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.