• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Партії та блоки розпочали офіційний збір коштів на виборчу кампанію
    Опубликовано: 2006-01-10 09:27:00

    Партії та блоки, що мають право взяти участь у виборах, розпочали офіційний збір коштів на виборчу кампанію. Центрвиборчком уже отримав від банків повідомлення про відкриття рахунків декількох учасників перегонів. На виборах-2006 претенденти на парламентські крІсла мають певні преференції - закон не встановлює обмежень щодо розміру виборчих фондів.

    Офіційно зареєстровані учасники парламентських перегонів мають придбати скарбнички. У кого вона буде більшою - залежить лише від власної фінансової спроможності та щедрості спонсорів. Принцип загальної рівності на цих виборах не діє.

    Верхньої межі розмірів виборчого фонду закон не встановлює. Блок "Наша Україна" власний рахунок уже відкрив. Автор виборчого закону, "нашоукраїнець" Юрій Ключковський, переконаний - кампанія стане прозорішою


    Загальний збір коштів на виборчу кампанію розпочав і блок Литвина. Однак, його представники зізнаються - до цього часу процес тривав досить мляво. Заважали свята. За два тижні Блок Литвина зможе визначитися - яку ж суму зможе витратити на власну кампанію.


    Гроші ще не зібрали, але вже фактично поділили в опозиційному блоці "Не Так!".

    Вирішено, що впродовж кампанії більшість грошей витрачатиметься на соціальні потреби виборців, а не на піар у ЗМІ.


    Функцію суворого ревізора взяла на себе ЦВК. Її члени ретельно відстежуватимуть, хто вносить вклади. Адже за законом, закордонним доброзичливцям, анонімам та юридичним особам ділитися із кандидатами грошима заборонено. Якщо після першого та другого попереджень до учасників перегонів не дійде, що закону слід дотримуватися, ЦВК готова до радикальних заходів


    Для підвищення сумлінності учасників виборчих перегонів, ЦВК має і заоохочувальні засоби. Порушувати закон не вигідно і через меркантильні підстави - партіям-порушникам, що подолають тривідсотковий бар'єр, гроші на виборчу кампанію, держава не відшкодує.


    5 канал

      «Обсудить на форуме Силы Народа»



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.