• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Зварич: Литвин повинен уважно прочитати статтю 87 Конституції
    Опубликовано: 2006-01-11 15:18:00

    "Мене дивує такий нігілістичний підхід до Конституції України з боку парламенту, - сказав сайту RAZOM керівник юридичного департаменту штабу Виборчого Блоку "Наша Україна" Роман Зварич. - Це речі, з якими не можна так легковажно поводитися. ВР може сформувати новий уряд лише у тому випадку, коли буде відправлений у відставку уряд чинний. Звичайно, це належить до повноважень ВР України – відправити у відставку прем’єра чи будь-якого міністра. Це положення міститься в статті 85 Конституції. Але будь-яке повноваження будь-якого державного органу може бути реалізоване виключно в порядку, який визначений або Конституцією, або законами України, - заявив Зварич.

    "І такий порядок стосовно питання відставку уряду визначений в статті 87 Конституції. Таке рішення може бути прийняте лише в контексті винесення резолюції недовіри. Але така резолюція недовіри не розглядалася вчора в парламенті. Аби її розглянути, її потрібно винести на розгляд ВР третиною від її конституційного складу. Як відомо, вчора питання про відставку розглядалося за ініціативною лише 2 депутатів. Тому це рішення абсолютно неправове, воно суперечить Конституції і, звичайно, не носить жодних правових наслідків. А, отже, уряд лишається в силі, - підкреслив Зварич.

    "Окрім того, аби формувати уряд, парламент, після голосування резолюції про недовіру уряду, повиннен сформувати більшість і подати свої пропозиції Президенту, який, у свою чергу, може або прийняти таку пропозицію, або відхилити її. Якщо він приймає пропозицію ВР, він вносить свої кандидатури на посаду прем'єра. Це є процедурою, яка визначена Конституцією".

    "Думаю, ВР на чолі з Литвином показав учора не зуби, а свою правову недолугість, - підкреслив Роман Зварич. - Окрім того, можна ставити питання про зраду національних інтересів. Питання вчора розглядалося в контексті так званої газової кризи. Однак криза ця завдяки уряду була успішно вирішена. І саме завдяки уряду наше населення забезпечене теплом на всю зиму. Якщо ж комусь хочеться це поставити під сумнів – тоді народ має зробити свої висновки, - заявив Роман Зварич.

    Прес-служба НСНУ

    «Обсудить на форуме Силы Народа»



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.