• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ПОРА-ПРП засуджує політичний егоїзм парламентських антидержавників
    Опубликовано: 2006-01-11 17:23:00

    Громадянський блок ПОРА-ПРП, зважаючи на кризу, яку спричинили антидемократичні сили у Верховній Раді, відправивши уряд у відставку, запропонував політичним силам, які разом стояли на Майдані, підписати меморандум про формування більшості в наступному парламенті. Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова політради Громадянського блоку ПОРА-ПРП Владислав Каськів. Непідписання такого документа, на думку Каськіва, свідчитиме про безвідповідальність та подвійну гру партій та блоків, які ще вчора називалися помаранчевими. Водночас сам голова політради блоку ПОРА-ПРП зізнався журналістам у своїй зневірі в те, що, скажімо, спікер ВР Володимир Литвин підпише такий меморандум.


    Член політради блоку, народний депутат (фракція ПРП) Ігор Гринів нагадав: «Наша фракція засудила восени відставку уряду Тимошенко і не підтримала призначення Єханурова. Тому зараз ми маємо повне моральне право сказати Юлії Тимошенко про безвідповідальність її фракції під час учорашнього голосування». (Нагадаємо, що 10 січня під час розгляду питання у ВР про відставку уряду фракція ПРП не підтримала цього антидержавницького рішення). ПОРА-ПРП загалом переконані: відставка уряду – занадто неадекватне «покарання» за підписання 3 січня газової угоди з Росією. «Українська влада програла не «газову війну», - каже Гринів, - а війну характерів. Це підкреслило, що влада слаба і непрофесійна. Але разом з тим друга сторона пішла по шляху політичної кон’юнктури і зради національних інтересів». Висновок – «слід робити так, щоб дії українських політиків у будь-яких складних випадках відповідали інтересам України».


    Ще один учасник прес-конференції - Маркіян Лубківський, №6 у виборчому списку ПОРА-ПРП – акцентував на удару по міжнародному іміджу, якого завдала Україні вчорашня відставка уряду. Міжнародна спільнота, зокрема Європейський Союз, занепокоєні ситуацією у зв’язку з відставкою уряду Єханурова. «Відставка зашкодила міжнародному іміджу України, зашкодила сприйняттю нашої держави на Заході як країни передбачуваної, стабільної, - каже Лубківський. – Це позначиться на імплементації Плану дій Україна-ЄС, загалом на поступі України до ЄС». Знову, як і в часи старої влади, питання євро інтеграції узалежнюється від виборів, наголосив екс-зступник Держсекретаря України.

    Прес-служба партії "Пора"

    «Обсудить на форуме Силы Народа»



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.