• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Сфера державних закупівель опинилась під загрозою
    Опубликовано: 2006-04-11 15:27:00

    Cьогодні Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв у відкритому листі закликав Президента України Віктора Ющенка вплинути на ситуацію із дотриманням органами влади вимог Закону про державні закупівлі.

    У листі йдеться про те, що ідучи назустріч підприємцям, Комітет із власних резервів створив спеціальну робочу групу, яка займається питанням державних закупівель. Наразі, спільно зі Спеціальною контрольною комісією з питань державних закупівель при Рахунковій палаті узгоджено порядок погодження іншої, ніж відкриті торги, процедури закупівлі. Також розроблено проекти регуляторних актів щодо затвердження форм оголошень та звітів про торги.

    Проте Антимонопольний комітет стикнувся з фактичною протидією Мінекономіки, яке безвідповідально зволікає із погодженням відповідної Постанови Кабміну та ігнорує узгоджувальні наради.

    При цьому звернення Голови Комітету до Прем’єр-Міністра України з проханням врегулювати питання залишилося без уваги. Як наслідок, ситуація загрожує обернутися зривом функціонування сфери державних закупівель.

    Висловлюючи занепокоєння з цього приводу, Голова Комітету Олексій Костусєв у своєму зверненні до Голови держави підкреслив: «Можливо Ви знаєте, що я в складі Партії Регіонів обраний Народним депутатом України і збираюся перейти на роботу до Верховної Ради. Тому справа не в моїх амбіціях, як керівника Антимонопольного комітету України, адже виконувати нові функції Антимонопольний комітет України буде під керівництвом іншого Голови.

    Мене, як громадянина і патріота України, глибоко бентежить ситуація, коли прийнятий Верховною Радою України і підписаний Президентом України Закон ігнорується не тільки керівниками окремих міністерств, зокрема Міністерства економіки, але і керівництвом Кабінету Міністрів України. Я не маю нічого проти того, що Кабінет Міністрів України прийняв рішення щодо підготовки нового Закону, який відмінить дію прийнятого в березні цього року Закону. Якби не одне “ні” — допоки не вступить в силу новий Закон, всі посадові особи виконавчої влади зобов’язані неухильно виконувати чинний Закон. Інакше це не державна політика, а правовий “безпредел”, який ні до чого доброго нашу державу не приведе”.

    Інф. Урядовий портал

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.