• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Польські бізнесмени вкладатимуть гроші в економіку Донбасу
    Опубликовано: 2006-04-11 12:25:00

    9 квітня 2006 року в Донецьку відкрився Фестиваль польського кіно. Про те, чим ще, окрім кінематографу, може зацікавити Польща Донецьку область йшлося на зустрічі голови Донецької облдержадміністрації з Послом Польщі в Україні.

    Голова Донецької обласної державної адміністрації Вадим Чупрун зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Польщі в Україні Яцеком Ключковські. Головною темою зустрічі стало обговорення можливих напрямків співпраці між Україною та Польщею.

    Голова облдержадміністрації відзначив, що Донецька область буде поглиблювати співпрацю з Польщею в усіх сферах: економіці, спорті та культурі. „Але особливо нас цікавить польський досвід в проведенні адміністративно-територіальної реформи та реформи місцевого самоврядування,” – зазначив Вадим Чупрун.

    Також учасники зустрічі приділили увагу шляхам поглиблення співробітництва Донецької області зі схожим з нею по промисловій структурі Сілезьким воєводством (Польща).

    „В Європі не існує більш схожих між собою регіонів ніж Донецька область та Сілезьке воєводство. Вони мають подібні економіки та однакові проблеми розвитку. І я вважаю, що польський досвід може бути цікавим для наших українських партнерів,” – відзначив Яцек Ключковські.

    Протягом зустрічі голова Донецької облдержадміністрації зазначив, що донецькі бізнесмени зацікавлені в тісному співробітництві та обміні досвідом з польськими колегами, в першу чергу у реформуванні вугільної промисловості

    „Те, що вугільна промисловість Польщі пережила 10 років тому, вугільна галузь Донбасу переживає зараз. Впевнений, що польський досвід з реформування вуглевидобувної промисловості буде корисний Україні і області,” – підкреслив Вадим Чупрун.

    Довідка: Станом на 7 квітня 2006 року в Донецькій області реалізується 14 інвестиційних проектів із залученням польського капіталу на загальну суму 2 741 999,34 долл. США. та 15 099,39 євро.

     Зовнішньоторговий обіг товарами та послугами між Донецькою областю та Польщею у 2005 році склав 208,5 млн. долл. США. В тому числі експорт – 166,4 млн. долл. США, імпорт – 42,1 млн. долл. США.

     Найбільшу долю в експорті займають:

    з/п

    Галузь промисловості

    Абсолютна сума,

    млн. долл. США

    Доля в експорті,

    %

    1.

    Чорна і кольорова металургія

    143,060

    86,0

    2.

    Мінеральна сировина

    12,488

    7,5

    3.

    Машинобудування

    4,121

    2,5

    4.

    Хімічна промисловість

    2,573

    1,6

    5.

    Паливно-енергетичний комплекс

    2,181

    1,3


    Найбільшу долю в імпорті займають:

    № з/п

    Галузь промисловості

    Абсолютна сума, млн. долл. США

    Доля в експорті, %

    1.

    Машинобудування

    10,568

    25,2

    2.

    Агропромисловий комплекс

    7,762

    18,5

    3.

    Деревопереробна та паперова промисловість

    4,736

    11,3

    4.

    Керамічна промисловість

    3,923

    9,4

    5.

    Чорна і кольорова металургія

    3,172

    7,6

    6.

    Паливно-енергетичний комплекс

    2,169

    5,2


    21 грудня 2005 року у м. Катові це (Польща) відбулась церемонія підписання Договору про міжнародне – міжрегіональне співробітництво Донецької області (Україна) і Сілезького воєводства (Республіка Польща).
    Мета Договору – поглиблення, зміцнення та розширення економічного, науково-технічного і культурного співробітництва між Україною і Польщею.

    В рамках Договору сторони зобов’язуються розвивати та підтримувати співробітництво на місцевому та регіональних рівнях у наступних сферах: місцеве самоврядування, промисловість, сільське господарство, транспорт, торгівля, наука і техніка, освіта, культура, мистецтво, туризм, спорт, екологія і раціональне використання природних ресурсів.

    Інф. Урядовий портал



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.