• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Йдемо, щоб повернутись
    Опубликовано: 2006-04-05 12:10:00

    Думаю, що після неприйняття постанови про перерахунок голосів ситуація буде розвиватися в негативному плані. Йде процес згортання демократії в Україні. Ті політичні сили, які знають про величезні порушення і заявляли про них свого часу, сьогодні кажуть, що все нормально або там є тільки незначні порушення. Це говорить про те, що їм демократія не потрібна. ...

     Якщо вони будуть правити бал у Верховній Раді, то можна говорити, що демократичні тренди, які вимальовувалися в Україні після «помаранчевих подій», будуть знехтувані і проігноровані. Тобто меркантилізм перемагає об'єктивізм. Думаю, що окремими позовами до судів ми нічого не змінимо. Подивіться, як зараз суди орієнтовані, вони вже проінструктовані. Багато скарг суди вже просто не приймають. Є випадки, коли виборчі комісії приймають рішення про перерахунок, перераховують і виявляють розбіжності в сотні голосів, а суди своїми рішеннями припиняють перерахунок. Політичні сили, які зрозуміли, що перерахунок голосів, як вже показали перерахунки на дільницях, призведе до того, що буде виявлено масові тотальні порушення при підрахунку. Ці сили прекрасно розуміють, що в такому разі вони будуть нести політичну відповідаль-ність, а окремі персоналії — і кримінальну відповідальність. Мені не хотілося б думати, що вже не зміниться розклад сил в майбутній Раді, я вірю до останнього в те, що меркантилізм — це не те, що має рухати людьми. Я сподіваюся, що все-таки рішення Верховного Суду буде об'єктивним. Таким же об'єктивним і перспективним, яким воно було більше року тому. Ми, безумовно, будемо подавати позов до Верховного Суду, це наше право. Думаю, наша сила точно буде в парламенті, але в наступному. Враховуючи велику конфронтаційність новообраного парламенту і особисту ненависть лідерів сил, що пройшли до нього, думаю, що ця Рада довго не протримається, і будуть перевибори. Жодних оптимістичних прогнозів я не можу давати. Очевидно, буде працювати постулат англійського філософа Гоббса про «війну всіх проти всіх» протягом всього часу скликання. Ми бачимо, що ця Рада вже не може домовитися, до неї пройшли люди, що на одному гектарі навіть не сядуть так би мовити.  

    Автор: Олег ЗАРУБІНСЬКИЙ, народний депутат (Блок Литвина)

    Газета «ДЕЛО»




    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.