• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Газова свердловина на виснаженому родовищі в Карпатах дала рекордний для регіону дебіт
    Опубликовано: 2023-11-20 10:05:23

    У Карпатах на газовому родовищі, яке вважалося виснаженим, пробурили розвідувальну свердловину глибиною 1600 м, і вона дала рекордний за 20 років показник видобутку для родовищ західного регіону – понад 200 000 куб. м газу на добу. Про це повідомила пресслужба Нафтогазу та його голова правління Олексій Чернишов.

    Рекордного дебіту вдалося досягти завдяки відкриттю нового перспективного покладу та використанню сучасних технологій і нових підходів до інтерпретації даних.

    "Запустили в роботу свердловину на виснаженому, як вважалося, родовищі в Карпатах. "Виснажене" родовище побило 20-річний рекорд видобутку в усьому регіоні і дало понад 200 000 куб. м газу на добу. Жодних щасливих випадковостей. Свердловина – результат злагодженої роботи, застосування сейсморозвідувальних 3D-досліджень та сучасних технологій буріння", – прокоментував результати буріння Чернишов.

    Т.в.о. гендиректора Укргазвидобування Олег Толмачов припускає, що захід України має ще великий потенціал для відкриття нових покладів вуглеводнів.

    Результати випробування дадуть змогу оцінити запаси нового покладу.

    Нафтогаз не повідомляє, на яких родовищах ведуться роботи. У 2023 році Україна має намір видобути 13,5 млрд куб. м газу.

    ЛIГАБiзнесIнформ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.