• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Міністерство юстиції розробило проект Концепції подолання корупції
    Опубликовано: 2006-02-22 16:18:00

    Відповідно до Плану заходів із виконання обов’язків та зобов’язань України, що випливають з її членства в Раді Європи, затвердженого указом Президента України від 20 січня 2006 року № 39, Міністр юстиції Сергій Головатий подав на розгляд Кабінету Міністрів України проект Концепції подолання корупції “На шляху до доброчесності” та проект Указу про її затвердження, які розробили фахівці Міністерства юстиції.

    Ця Концепція розрахована на реалізацію протягом найближчих одного - півтора року. Проект містить оцінку масштабів корупції та корупційних ризиків у всіх гілках влади, а також визначає першочергові напрямки діяльності державних органів, спрямовані на викорінення цього небезпечного феномена.

    Готуючи нову антикорупційну стратегію, Міністерство юстиції виходило з того, що цей документ має бути максимально відвертим. Це є необхідним тому, що корупція – хвороба усього суспільства, а не лише державної влади, і тому боротися з нею необхідно спільними зусиллями.

    У зв’язку з цим у проекті велика увага приділяється залученню інститутів громадянського суспільства до запобігання корупції в Україні, створенню умов для більшої прозорості діяльності органів державної влади.

    У своєму висновку на проект Концепції експерти Ради Європи зазначили, що цей документ заслуговує на схвальну оцінку, зокрема з огляду на рівень аналізу феномена корупції в Україні, розуміння необхідності відновлення довіри громадян до Уряду та залучення громадянського суспільства до заходів із запобігання та протидії корупції. Крім того, відзначається продуманість заходів, спрямованих на вдосконалення методів запобігання та протидії корупції на державній службі, у судовій системі тощо.

    Відповідно до проекту Указу Президента України “Про Концепцію подолання корупції “На шляху до доброчесності” передбачено, що Кабінет Міністрів України має протягом двох місяців затвердити План заходів щодо реалізації Концепції.

    Текст Концепції подолання корупції в Україні “На шляху до доброчесності”

    Інф. Прес-служба Міністерства юстиції України



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.