• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Уряд розглянув стратегічні напрями державної політики з ефективного використання енергетичних ресурсів
    Опубликовано: 2006-02-22 15:39:00

    22 лютого відбулося розширене засідання Кабінету Міністрів, під час якого обговорювалися стратегічні напрями державної політики з ефективного використання енергетичних ресурсів. У засіданні, окрім урядовців, взяли участь голови обласних державних адміністрацій, народні депутати, науковці, експерти, представники громадських організацій.

    Під час засідання Прем’єр-міністр Юрій Єхануров визначив першочерговим завданням в роботі центральних і місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ і організацій забезпечення значного зменшення обсягів використання природного газу, впровадження енергозберігаючих технологій та обладнання, ведення ефективного обліку всіх енергетичних ресурсів.

    За результатами обговорення Уряд ухвалив проект розпорядження „Про додаткові заходи щодо ефективного використання енергетичних ресурсів”, згідно з яким центральні та місцеві органи виконавчої влади мають забезпечити здійснення заходів щодо раціонального використання природного газу та впровадження альтернативних видів палива.

    Мінпаливенерго, Мінекономіки, Національне агентство з питань забезпечення використання енергетичних ресурсів разом з Національною академією наук отримали доручення визначити під час доопрацювання проекту Енергетичної стратегії на період до 2030 року окремим розділом основні напрями роботи із запровадження ощадливого використання енергетичних ресурсів в усіх сферах економіки, розвитку нетрадиційних та відновлюваних джерел енергії.

    Значну увагу також приділятиметься науковим розробкам у цій галузі. Національна та галузеві академії наук мають зосередити увагу на проведенні науково-дослідних робіт з розроблення і впровадження у виробництво енергозберігаючих та енергоефективних технологій, розширення ресурсної бази енергетики з використанням позабалансних, нетрадиційних і відновлюваних джерел енергії, пошуку власних запасів енергетичних ресурсів.

    Кабінет Міністрів також схвалив План заходів щодо забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів, розроблений на основі пропозицій центральних органів виконавчої влади та результатів їх обговорення під час громадських слухань.

    Координацію роботи та контроль за виконанням рішень Уряду з цього питання покладено на новостворене Національне агентство з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів.

    Інф. Прес-служба Кабінету Міністрів



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.