• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Арсеній Яценюк: “Не держава повинна рухати бізнес, а бізнес повинен рухатись сам – держава ж має забезпечити сприятливі умови для його розвитку”
    Опубликовано: 2006-02-22 14:00:00

    Заявив Міністр економіки України 22 лютого на відкритті Другого бізнес-форуму "Бізнес без кордонів: Україна - Саудівська Аравія"

    Проведення бізнес-форуму відбулося у рамках Другого засідання Міжурядової українсько-саудівської комісії з торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва з метою залучення інвестицій в економіку України та налагодження прямих контактів між діловими колами обох країн. У форумі взяли участь Голови українсько-саудівської  комісії  Міністр економіки України Арсеній Петрович Яценюк та Міністр торгівлі та промисловості Королівства Саудівська Аравія Хашем бін Абдулла Ямані та представники бізнесу обох країн.

    Під час виступу Арсеній Петрович підкреслив, що Саудівська Аравія одна з найбільших країн, яка має вплив на економічні  перетворення у світі. “Однак українсько-саудівські відносини ще на початковому етапі розвитку. Ринки для обох країн ще не досліджені, але перспективні”, - сказав Міністр.

    У контексті українсько-саудівських відносин за словами Міністра “для України важливим є освоєння нових ринків”. Тому Україна готова до двостороннього торговельно-економічного співробітництва щодо розвитку інтеграційних, інноваційних, інвестиційних, технологічних та ін. напрямків.

    Своєю чергою Міністр торгівлі та промисловості Королівства Саудівська Аравія Хашем бін Абдулла Ямані подякував Уряду України за надану можливість офіційної зустрічі, яка має важливе значення для розвитку двосторонніх економічних відносин. Міністр у своєму виступі зазначив, що під час роботи Міжурядової українсько-саудівської комісії було напрацьовано цілий ряд нових угод та підходів для вигідного співробітництва між країнами. Підготовлено угоду щодо взаємного інвестування, яка відповідає інтересам обох країн.

    Аравія Хашем бін Абдулла Ямані звернувся до українських бізнесменів із закликом до вивчення ринку Саудівської Аравії, який має великий капітал. А також висловив зацікавлення поглиблення двостороннього співробітництва в різних сферах:  промисловості, транспортній та космічній галузях, хімічній і нафтогазовій, інвестиційній та ін.

    Міністр торгівлі та промисловості Королівства Саудівська Аравія повідомив учасників форуму про тривання переговорів між обома країнами щодо збільшення взаємного торговельного обороту, питань, що стосуються морських перевезень та ін. Міністр зазначив також, що уже розпочато практику обміну студентів, та відвідин українських бізнесменів їхньої країни з метою вивчення особливостей бізнесу.

    Насамкінець Аравія Хашем бін Абдулла Ямані побажав Україні швидкого вступу до СОТ.  Як відомо, нещодавно Саудівська Аравія стала 149 країною-членом Світової організації торгівлі.

    Прес-служба Міністра економіки України



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.