• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У 2015 році «Концерн Хлібпром» повністю перейде на діодне освітлення
    Опубликовано: 2014-12-03 18:27:37

    ПАТ «Концерн Хлібпром» реалізовує на своїх виробничих підрозділах перехід на енергоефективні джерела освітлення. Влітку на ВП «Львівський хлібозавод №5» та «Цех кондитерських виробів» встановили лінійні LED-лампи типу Т8, замінивши ними люмінесцентні. Завдяки цьому на підрозділах вже зменшили витрати на електроенергію на 50%.
    «Вагома частина затрат у собівартості продукції хлібозаводів сьогодні припадає на енергоносії, – коментує операційний директор ПАТ «Концерн Хлібпром» Юрій Роговий. – Тому одним з пріоритетних завдань є пошук можливостей оптимізації цих витрат.
    Перехід на LED-освітлення дозволив нам вирішити одразу кілька завдань. Діодні лампи забезпечують вдвічі більший світловий потік, що позитивно впливає на умови праці в цехах. Також вони є безпечними для навколишнього середовища. І одночасно зменшуються витрати компанії, як через ощадність приладів, так і за рахунок скорочення витрат на утилізацію».
    Як повідомили у компанії, наступним кроком буде перехід на діодне освітлення, не лише внутрішніх приміщень усіх 8 виробничих підрозділів, але й зовнішніх територій та прилеглих зон.
    Протягом 2014 року компанія інвестувала у даний енергоощадний проект 250 тис грн.
    Задекларованими перевагами світлодіодного освітлення є низьке енергоспоживання, тривалий період служби (більше трьох років), а також відсутність хімічно небезпечних речовин у складі, на відміну від люмінесцентних – ртуті, важких металів тощо. Тому світлодіоди не здійснюють негативного впливу на екологію.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.