• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Уряд продовжує виконувати свої повноваження
    Опубликовано: 2006-01-11 14:37:00

    "Уряд продовжує виконувати свої повноваження до початку роботи новосформованого Кабінету Міністрів. Уряд не вважає себе виконувачем обов'язків”. Про це заявив Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров, відкриваючи засідання Уряду в середу.

    На початку засідання Юрій Єхануров запитав, чи писав хто-небудь із членів Кабміну заяву або усно заявляв про свою відставку, і, одержавши негативну відповідь, додав, що сам такої заяви також не писав. Прем'єр підкреслив, що цей факт має серйозні юридичні наслідки.

    Юрій Єхануров також зазначив, що голосування у Верховній Раді 10 січня показало, що саме Президент є гарантом стабільності в державі, а уряд - єдиний можливий інструмент забезпечення такої стабільності.

    "За таких умов ми будемо працювати з подвійною відповідальністю. Ми маємо чітке й непросте завдання - забезпечити керованість країною. І запевняю всіх - і союзників й опонентів, що це завдання буде виконане", - наголосив Глава Уряду.

    Глава українського уряду доручив міністерству економіки та міністерству палива й енергетики провести аналіз наслідків виконання постанови Кабінету Міністрів від 15 серпня 2005 року №745 "Про перехід на єдині тарифи на електроенергію, яка відпускається споживачам". Ю.Єхануров також зазначив, що після прийняття такої постанови було дуже багато скарг від керівників обласних державних адміністрацій, а також критики в ЗМІ. Прем”єр-міністр України  доручив Мінекономіки й Мінпаливенерго підготувати доповідь з цього питання на засідання Кабміну.

      Окреме урядове доручення було надане міністерству економіки разом з міністерством промислової політики - подати до Кабінету Міністрів пропозиції з диференціації тарифів на газ для промислових підприємств. За даними пропозиціями буде підготовлено проект відповідної постанови Кабінету Міністрів, яку буде публічно розглянуто в ході наради із залученням експертів і громадськості перед ухваленням остаточного рішення Кабміну.

    Прем'єр-міністр України доручив міністерству охорони навколишнього природного середовища оприлюднити матеріали міжвідомчої робочої групи з перевірки правомірності надання в 2004-2005 роках спеціальних дозволів (ліцензій) на користування надрами.

    Юрій Єхануров зазначив, що комісія вже завершила свою роботу, і попросив підготувати результати її роботи для розгляду на засіданні Кабміну із залученням правоохоронних органів.

    Глава Уряду додав, що на початку січня провів робочу нараду з питань  користування надрами, у ході якої одержав інформацію про роботу комісії. За 2005 рік Україна недоодержала близько 2 мільярдів куб. м газу, який не було добуто, як це передбачалося, підкреслив Прем'єр-міністр.

    Юрій Єхануров повідомив, що наприкінці грудня 2004 року були незаконно видані ліцензії на надрокористування, які, в основному, забирали в державних установ, таких як "Чернігів-" й "Полтаванафтогазгеологія" і віддавали приватним структурам. "Все це необхідно оприлюднити", - сказав він.

    Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров доручив Фонду державного майна й Міністерству транспорту й зв'язку підготувати всі документи, а також план дій з приватизації найбільшої телекомунікаційної компанії "Укртелеком" і доповісти про це через тиждень.

     Урядовий портал

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.