• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна і Польща підписали програму співробітництва у галузі конкурентної політики
    Опубликовано: 2006-01-11 13:31:00

    Сьогодні Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв, який очолює Міждержавну Раду з антимонопольної політики країн СНД, та заступник Голови Офісу з питань конкуренції та захисту прав споживачів Республіки Польща Ярослав Крол урочисто підписали Програму співробітництва у галузі конкурентної політики на 2006 рік.

    Ця Програма, як результат впровадження укладеної у 1997 році Угоди про співпрацю двох відомств, має на меті встановлення інтенсивного професійного співробітництва з європейськими конкурентними структурами. Особливого значення це набуває зважаючи на нещодавний вступ Польщі до ЄС та схожість економічного розвитку обох держав.

    Зокрема, вона дозволить сторонам обмінюватися законодавчими актами, інформаційними і освітніми матеріалами, інформацією моніторингових систем, аналізу й контролю товарних ринків. Це також стосується принципів дії баз даних, організації процесу збору та обробки інформації у галузі захисту економічної конкуренції.

    Більше того, Комітет допомогатиме Офісу встановлювати партнерські стосунки з антимонопольними органами та органами захисту прав споживачів СНД. У свою чергу Офіс сприятиме Комітету отримати досвід у гармонізації законодавства до європейського та співпрацювати у рамках мережі з питань конкуренції ЄС.

    Коментуючи підписання Програми, заступник Голови Офісу з питань конкуренції та захисту прав споживачів Польщі Ярослав Крол зазначив: “Сьогодні ми відкрили двері для розришення нашого плідного співробітництва з Україною, яка є безперечним лідером у справі захисту конкуренції в цій частині Європи“.

    Зі свого боку, Голова Антимонопольного комітету України-Голова Міждержавної Ради з антимонопольної політики країн СНД Олексій Костусєв наголосив: “Ми високо цінуємо готовність Польщі сприяти Україні у виконанні Плану дій, націленого на інтеграцію нашої держави до Європейського Союзу. Така повноцінна інтеграція не можлива без гармонізації конкуренційного законодавства України до законодавства ЄС. Переконаний, підписана Програма надасть реальний імпульс партнерським відносинам наших відомств, а значить наших країн, на принципах довіри та близькості інтересів. А реалізація Програми допоможе Комітету виконати свою роль у сфері конкуренції щодо європейської інтеграції України”.

    Сторони також домовилися запровадити практику регулярних навчальних та консультативних зустрічей експертів. Адже дієві професійні контакти щодо практичного застосування конкуренційного законодавства допоможуть вирішувати найскладніші завдання обох держав у сфері захисту та розвитку екномічної конкуренції.

    Прес-служба  антимонопольного комітету України

    м. Київ-35, вул. Урицького, 45, кімн. 528  тел/факс: 251-62-91

    e-mail: pr@amc.gov.ua

    www.amc.gov.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.